Hopapops: Gezonde snackverpakking met een speelse twist

Een ontwerp van Angela Spindler

Inleiding

Hopapops is een nieuw merk dat zich richt op gezonde snackvoeding. Het merk biedt een unieke snackervaring met gepofte waterleliezaden. Het ontwerp van de verpakking is zorgvuldig samengesteld om de aandacht te trekken en de essentiële informatie duidelijk weer te geven. Met een speelse twist en een focus op de ingrediënten, is Hopapops een opvallende toevoeging aan de snackmarkt.

De inspiratie voor het ontwerp van Hopapops kwam voort uit de wens om de aandacht te trekken van consumenten die mogelijk nog nooit van waterleliezaden als snack hebben gehoord. Het ontwerpteam koos ervoor om de verpakking te voorzien van opvallende kleuren en een eenvoudige hiërarchie van informatie. Daarnaast speelt de illustratie op de verpakking een belangrijke rol bij het communiceren van de verschillende smaakvarianten.

Het unieke aan het ontwerp van Hopapops is de manier waarop de volledige voorkant van de verpakking wordt gevuld met het product zelf. Dit benadrukt niet alleen de voedingswaarde van de snack, maar geeft consumenten ook direct een idee van de textuur, vorm en grootte van de waterleliezaden. Het ontwerpteam heeft ervoor gekozen om de nadruk te leggen op de seizoensgebondenheid van de snack, in plaats van op sterke smaken. Dit wordt gecommuniceerd door stukjes fruit of groente die subtiel door de gepofte zaden heen prikken.

Het ontwerp van de Hopapops-verpakking is gerealiseerd met behulp van digitale productie voor een korte initiële productierun, gevolgd door gravuredruk. De verpakkingen zijn voorzien van CMYK-kleuren en twee extra spotkleuren, met een spot-UV-glansafwerking.

Hopapops wordt aangeboden in twee verschillende verpakkingsformaten: 1 oz en 2,3 oz. De 1 oz-verpakking is ontworpen voor individueel gebruik, terwijl de 2,3 oz-verpakking ideaal is om te delen met familie of vrienden.

Het ontwerpproces voor Hopapops vond plaats in Sydney en werd voltooid in september 2019. Het merk is gelanceerd in de Verenigde Staten en heeft sindsdien veel positieve reacties ontvangen.

De uitdaging bij het ontwerpen van Hopapops was de strakke deadline. Het ontwerpteam moest in slechts vier maanden tijd onderzoek doen, het merk en de verpakking ontwikkelen en alle benodigde assets creëren voor de productlancering op een belangrijke Amerikaanse vakbeurs.

Hopapops heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Verpakkingsontwerp in 2020. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Hopapops wordt gewaardeerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Hopapops is niet alleen een gezonde snack, maar ook een visueel aantrekkelijke toevoeging aan de snackmarkt. Met zijn speelse twist en focus op ingrediënten weet Hopapops consumenten te verrassen en te verleiden. Het ontwerp van Angela Spindler en haar team heeft een unieke verpakking gecreëerd die de aandacht trekt en de essentie van de snack op een speelse manier communiceert.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Angela Spindler
Afbeeldingscredits: Illustrator: Anna Makarova
Projectteamleden: Angela Spindler - Creative Director/Designer Anneke Decker - Finished Artist/Retoucher Anna Makarova - Illustrator
Projectnaam: Hopapops
Projectklant: Angela Spindler


Hopapops IMG #2
Hopapops IMG #3
Hopapops IMG #4
Hopapops IMG #5
Hopapops IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp