De Zwarte Parel voor Snorkelen

Een Snorkel- en Roamyacht

Inleiding:

De Zwarte Parel is een uniek jacht dat speciaal is ontworpen voor duikliefhebbers. Met een totale lengte van 46,8 meter en een breedte van 8,6 meter biedt het gemakkelijk plaats aan 28 passagiers. Dit jacht is ontworpen door Muchuan Xu, Minxi Cai en Lingjing He en biedt een ongeëvenaarde ervaring op het gebied van snorkelen en verkennen op zee.

De inspiratie voor het ontwerp van de Zwarte Parel komt voort uit het concept van een eiland - op zoek naar het droge land op zee. Het jacht is ontworpen als een cruise tussen landingspunten en duiklocaties, evenals een lange reis ver weg van het vasteland. Om elke passagier een privéruimte op zee te geven, hebben de ontwerpers elementen van het eiland geëxtraheerd en dynamische zachte meubels met warme kleuren toegepast op elke ruimte.

Wat de Zwarte Parel onderscheidt van andere jachten is de focus op duikliefhebbers. Het biedt verschillende faciliteiten zoals een eetkamer, massagebad, video- en audio-ruimte, speelruimte, bar, fitnessruimte en massageruimte, die het comfort en gemak van duikers verzekeren, zelfs ver weg van de kust. Het interieur van de slaapkamers en badkamers is gedecoreerd met magnoliasteen en schelpengouden beige steen, wat een elegante uitstraling geeft. Roestvrij staal en houten vloeren worden gebruikt om de verschillende gebieden op het jacht te accentueren en te integreren. Lederen bekleding en jaloezieën worden gebruikt om de bewegingslijnen duidelijk te onderscheiden.

De Zwarte Parel biedt duikliefhebbers de mogelijkheid om hun dagelijkse leven op het hoofddek te hebben, zich voor te bereiden op het duiken op het duikdek en na de landing af te ronden, en ook te genieten van entertainmentfeesten op het zonnedek. Het jacht is ontworpen om dezelfde gemakken en comfort te bieden als aan de kust.

Het project voor de Zwarte Parel begon in augustus 2018 in Jiangmen. Tijdens het ontwerpproces hebben de ontwerpers uitgebreid onderzoek gedaan om ervoor te zorgen dat het jacht voldoet aan de behoeften van duikers. Het ontwerp is niet alleen functioneel en praktisch, maar ook esthetisch aantrekkelijk en dicht bij de natuur.

De Zwarte Parel heeft veel aandacht gekregen en is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Jacht- en Marinevaartuigen Design Award in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van de Zwarte Parel wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Met zijn unieke eigenschappen en focus op duikliefhebbers is de Zwarte Parel een opvallend jacht dat een onvergetelijke ervaring biedt voor iedereen die van snorkelen en verkennen op zee houdt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Muchuan Xu
Afbeeldingscredits: Muchuan Xu
Projectteamleden: Muchuan Xu Minxi Cai Lingjing He Zhongning Zhang Junbo Ou Guanghui Chen
Projectnaam: The Black Pearl
Projectklant: Muchuan Xu


The Black Pearl IMG #2
The Black Pearl IMG #3
The Black Pearl IMG #4
The Black Pearl IMG #5
The Black Pearl IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp