Scuderia 65: Een High Performance Zeiljacht met Elegantie en Snelheid

Een Ontwerp van Harry Miesbauer

Inleiding

Het Scuderia 65 zeiljacht, ontworpen door Harry Miesbauer, is een ware blikvanger op het water. Dit high performance zeiljacht combineert elegantie, snelheid en functionaliteit op een unieke manier. Met zijn lichte gewicht en uitstekende prestaties is de Scuderia 65 een favoriet onder ervaren zeilers die deelnemen aan offshore en grand prix regatta's. Laten we eens kijken naar de kenmerken en specificaties van dit opmerkelijke ontwerp.

De Scuderia 65 is in de eerste plaats een lust voor het oog. Het exterieurontwerp is tijdloos en elegant, met een focus op het vermijden van gangbare trends. Het jacht straalt een gevoel van lichtheid uit, zowel in uiterlijk als in gewicht. Het is ontworpen om zowel op het water als aan de wal indruk te maken.

Naast zijn esthetische aantrekkingskracht is de Scuderia 65 ook een snelheidsduivel. Met zijn carbon-sandwichconstructie, carbon mast en carbon tuigage is dit jacht gebouwd voor snelheid en prestaties. Het CNC-gefreesde, hoogwaardige stalen kiel zorgt voor stabiliteit en wendbaarheid, terwijl de hydraulische systemen van Cariboni Italy het zeilen gemakkelijk en moeiteloos maken.

De Scuderia 65 is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Het jacht is zeewaardig en gemakkelijk te hanteren, zelfs met een kleine bemanning. Dit maakt het ideaal voor zowel ervaren zeilers als mensen die net beginnen met zeilen. Het interieur is licht en functioneel, met comfortabele voorzieningen voor normaal cruisen met het gezin. Bovendien kunnen zware items eenvoudig worden verwijderd voor regatta's, waardoor het jacht veelzijdig is voor verschillende zeilervaringen.

De specificaties van de Scuderia 65 zijn indrukwekkend. Met een lengte van 20.050 meter en een maximale breedte van 5.510 meter biedt dit jacht voldoende ruimte en stabiliteit op het water. Met een gewicht van ongeveer 18.000 kilogram en een diepgang van 4.500 tot 2.950 meter met een hefkiel, is de Scuderia 65 perfect uitgebalanceerd voor optimale prestaties.

Het ontwerpproces van de Scuderia 65 begon in 2016 en werd in mei 2020 afgerond met de eerste zeetests. Het was een uitdaging om een tijdloos en elegant ontwerp te creëren dat ook over tien jaar nog mooi zou zijn. Daarnaast was het een uitdaging om een zeiljacht te maken dat zo licht mogelijk is voor regatta's, maar toch comfortabel is tijdens het cruisen.

Het ontwerpteam van de Scuderia 65 bestond uit Harry Miesbauer van HYMD voor het concept, exterieur- en interieurontwerp, Alessio Sironi van HYMD voor de engineering, Pure Engineering uit Nieuw-Zeeland voor de constructie-engineering, Cariboni Italy voor de hydraulische engineering en Dede De Luca van OneSails voor het zeilontwerp.

De Scuderia 65 heeft al veel lof ontvangen voor zijn uitmuntende ontwerp. In 2021 werd dit ontwerp bekroond met de Golden A' Design Award in de categorie Yacht en Marine Vessels Design. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in hun creativiteit, excellentie en impact op de wereld.

Met zijn combinatie van elegantie, snelheid en functionaliteit is de Scuderia 65 een ware parel in de wereld van zeiljachten. Het is een ontwerp dat zowel ervaren zeilers als liefhebbers van luxe zal aanspreken. Of je nu deelneemt aan regatta's of geniet van ontspannen cruises met het gezin, de Scuderia 65 biedt een onvergetelijke zeilervaring.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Harry Miesbauer
Afbeeldingscredits: photos: Dede De Luca / OneSails renderings: /H/arry Miesbauer Yacht Design
Projectteamleden: Concept / Exterior & Interior Design: Harry Miesbauer / HYMD Engineering: Alessio Sironi / HYMD Structural Engineering: Pure Engineering / NZ Hydraulic Engineering: Cariboni Italy Sail design: Dede De Luca / CEO OneSails
Projectnaam: Scuderia 65
Projectklant: Harry Miesbauer


Scuderia 65 IMG #2
Scuderia 65 IMG #3
Scuderia 65 IMG #4
Scuderia 65 IMG #5
Scuderia 65 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp