Iconic Sx80: Een Innovatief Hybride Superjacht

Een Nieuwe Visie op Luxe

De Iconic Sx80 is een 80 meter lang hybride superjacht dat de grenzen van innovatie en functionaliteit verlegt. Met een uniek ontwerp, strakke oppervlakken en oog voor detail biedt dit jacht een nieuwe visie op de superjachtindustrie.

Geïnspireerd door de golvende golven van de oceaan, heeft de Iconic Sx80 een opvallende exterieur met een romp die wordt geflankeerd door 6 meter glas om de relatie tussen het superjacht en de zee te benadrukken. Dit jacht is niet alleen aantrekkelijk, maar ook innovatief.

Wat de Iconic Sx80 onderscheidt, is de combinatie van kenmerken van een expeditiejacht en een performance superyacht. Dit hybride jacht is ontworpen om een breed publiek aan te spreken en diep te raken.

De technologie achter de Iconic Sx80 is even indrukwekkend. Het jacht ondersteunt vijf verschillende bedrijfsmodi, variërend van diesel tot volledig elektrisch. In hybride modus kan het jacht een topsnelheid van 20 knopen bereiken, aangedreven door een 30-tons lithium-ion batterijbank die 1 miljoen watt aan elektriciteit kan opslaan. Zelfs in dieselmodus is de Iconic Sx80 zeer efficiënt, met 30% minder brandstofverbruik dan vergelijkbare jachten, dankzij de dynamische rompvorm.

Naast de indrukwekkende prestaties biedt de Iconic Sx80 ook een luxueuze ervaring aan boord. Het interieur is ontworpen met aandacht voor kwaliteit en comfort, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van gerecyclede materialen om bij te dragen aan wereldwijde duurzaamheid.

Met een stalen romp en een aluminium opbouw biedt dit maatwerk jacht stabilisatoren die werken bij stilstand, waardoor het comfort aan boord wordt vergroot, zelfs bij ruw water. Met een kruissnelheid van 18 knopen, een topsnelheid van 20 knopen en een bereik van 7.500 zeemijlen, is de Iconic Sx80 de perfecte combinatie van prestaties, functionaliteit en luxe.

Het ontwerpproces van de Iconic Sx80 begon in mei 2019 en de details van het exterieurontwerp en de algemene indeling waren in januari 2020 voltooid. Momenteel wordt er nog gewerkt aan de details van het interieur. De geschatte voltooiing van het ontwerp is in mei 2020 in Sydney, Australië.

Het ontwerpteam heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar hybride technologieën in de jachtindustrie. Er is gekeken naar verschillende voortstuwingssystemen en batterijen om de beste oplossingen te vinden voor dit formaat jacht. Daarnaast was er veel aandacht voor het behouden van een minimalistisch en functioneel ontwerp, zonder concessies te doen aan de luxe ervaring aan boord. Ook het uitlijnen van het exterieurontwerp en de interieurs, zoals het plaatsen van patrijspoorten op het onderste dek in morsecode om het woord "Liefde" te spellen, was een uitdaging.

De Iconic Sx80 is ontworpen als een minimalistisch, multifunctioneel en innovatief hybride expeditie-superjacht. Met 80 meter lengte biedt het jacht 5 dekken met 290 vierkante meter aan buitenruimte en 1200 vierkante meter aan binnenruimte. Enkele hoogtepunten zijn het 8 meter lange zwembad, de helikopterplatform, 4 VIP-staterooms, een eigenaarshut met fitnessruimte, een glazen oneindigheidspool, een spa, een privézonnedek, een glazen lift, een beachclub met een zwemplatform over de volle breedte, een garage voor 2 tenders en 2 jetski's.

De Iconic Sx80 is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Yacht and Marine Vessels Design in 2020. Deze prijs erkent het innovatieve en creatieve ontwerp dat bijdraagt aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en de wereld een betere plek maakt.

De Iconic Sx80 is een baanbrekend jacht dat de grenzen van luxe en technologie verlegt. Met zijn innovatieve hybride ontwerp, indrukwekkende prestaties en luxueuze voorzieningen biedt dit jacht een unieke ervaring op zee.

Beeldcredits: Rumeysa Aris, Iconic Sx80, 2020


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Rumeysa Aris
Afbeeldingscredits: Image#1: Creator / Designer Rumeysa Aris, Iconic Sx80, 2020. Image#2: Creator / Designer Rumeysa Aris, Iconic Sx80, 2020. Image#3: Creator / Designer Rumeysa Aris, Iconic Sx80, 2020. Image#4: Creator / Designer Rumeysa Aris, Iconic Sx80, 2020. Image#5: Creator / Designer Rumeysa Aris, Iconic Sx80, 2020.
Projectteamleden: Rumeysa Aris
Projectnaam: Iconic Sx80
Projectklant: Rumeysa Aris


Iconic Sx80 IMG #2
Iconic Sx80 IMG #3
Iconic Sx80 IMG #4
Iconic Sx80 IMG #5
Iconic Sx80 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp