Elegant: Een Futuristisch Ontwerp van een Boot

Een Concept van Svyatoslav Tekotskiy

Inleiding

Elegant is een uniek ontwerp dat de grenzen tussen de jacht- en auto-industrie vervaagt. Ontwerper Svyatoslav Tekotskiy heeft met dit concept een moderne visie op de boot van de toekomst gecreëerd, geïnspireerd door de behoefte aan vernieuwing in de jachtwereld. Door het combineren van minimalistische vormen, geavanceerde technologieën en een intuïtieve gebruikerservaring, heeft Elegant de potentie om een nieuwe standaard te zetten in de wereld van high-speed watertransport.

Body

Elegant is ontworpen met als doel een moderne boot te creëren die perfect aansluit op ons leven in het tijdperk van informatie en technologie. Het concept draait om het transformeren van een smartphone in een boot, waarbij minimalistische vormen en geavanceerde technologieën samenkomen. Het ontwerp kenmerkt zich door vloeiende lijnen en twee touchscreen-displays, die de gebruiker toegang geven tot alle essentiële functies. Daarnaast is er een ingebouwde spraakassistent die zorgt voor een intuïtieve en handsfree bediening.

Om de futuristische uitstraling te versterken, is Elegant vervaardigd uit een combinatie van materialen, waaronder metaal, plastic, glas en digitale technologieën. Het resultaat is een gestroomlijnde vorm die doet denken aan een ruimteschip. Dit ontwerp weet de aandacht te trekken door zijn eenvoud en functionaliteit.

Met afmetingen van 9450 mm lengte, 2975 mm breedte en een diepgang van 900 mm, biedt Elegant voldoende ruimte voor de eigenaar en eventuele gasten. Het ontwerp is zorgvuldig geoptimaliseerd om een comfortabele en plezierige ervaring op het water te garanderen.

Elegant is het resultaat van intensief onderzoek en ontwikkeling. Gedurende twee weken heeft Svyatoslav Tekotskiy zich volledig toegewijd aan dit project. Het ontwerp is tot stand gekomen in Moskou, Rusland, en maakt gebruik van geavanceerde 3D-modelleringssoftware, zoals 3ds Max en RizomUV, om de vormen en details tot in perfectie te visualiseren.

Uitdagingen waren er ook tijdens het ontwerpproces. Het vinden van de juiste software om complexe geometrische vormen te articuleren bleek een uitdaging te zijn. Hoewel er verschillende programma's zijn onderzocht, zoals Rhinoceros 3D en Fusion 360, bleek geen enkel programma volledig aan de eisen te voldoen. Desondanks heeft Svyatoslav Tekotskiy met zijn expertise en doorzettingsvermogen een ontwerp weten te realiseren dat de verwachtingen overtreft.

Conclusie

Elegant is een baanbrekend ontwerp dat de toekomst van high-speed watertransport belichaamt. Met zijn minimalistische vormen, geavanceerde technologieën en intuïtieve gebruikerservaring biedt het concept een vooruitblik op wat er mogelijk is in de wereld van de jachtindustrie. Svyatoslav Tekotskiy heeft met Elegant een ontwerp gecreëerd dat niet alleen functioneel is, maar ook een esthetische uitstraling heeft die de aandacht trekt. Dit ontwerp verdient dan ook de erkenning die het heeft ontvangen, waaronder de prestigieuze Iron A' Design Award in de categorie Yacht and Marine Vessels Design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Svyatoslav Tekotskiy
Afbeeldingscredits: Svyatoslav Tekotskiy
Projectteamleden: Svyatoslav Tekotskiy
Projectnaam: Svyatoslav
Projectklant: Svyatoslav Tekotskiy


Svyatoslav IMG #2
Svyatoslav IMG #3
Svyatoslav IMG #4
Svyatoslav IMG #5
Svyatoslav IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp