Volant Yacht-Volcat 43: Een Futuristisch Ontwerp van Baran Akalin

Een Unieke Power Catamaran met Functionele Systemen

De Volant Yacht-Volcat 43 is een revolutionair ontwerp dat de grenzen verlegt van wat mogelijk is op het gebied van power catamarans. Ontworpen door Baran Akalin, biedt deze catamaran een combinatie van functionaliteit, comfort en futuristische stijl. Met unieke kenmerken en een doordachte constructie, is de Volcat 43 een klasse apart.

De inspiratie voor de Volcat 43 komt voort uit de visie van de volgende generatie. Het strakke witte interieur geeft een futuristisch gevoel en het exterieur is solide en tijdloos. Het ontwerp en de functies zijn perfect op elkaar afgestemd, waardoor de eigenaar en gasten kunnen genieten van een comfortabel leven op zee.

Wat de Volcat 43 echt uniek maakt, is dat het de eerste power catamaran is die alle functionele systemen samenbrengt op één boot. Daarnaast heeft het ook een privégarage voor een dagelijkse boot van 3 meter. Met ruime en comfortabele leefruimtes biedt de Volcat 43 functies die je nergens anders in deze klasse zult vinden. Denk aan een zitgroep aan de achterkant van het platform met uitzicht op de zee, een trap van de bovenste brug naar het voorplatform, een uitgang van de salon naar het voorplatform, een trap aan de voorkant en een bootgarage, allemaal samengebracht in één romp.

De Volcat 43 is gerealiseerd met behulp van geavanceerde technologieën. De romp is geproduceerd met behulp van robotica door Hexagon Studio, wat heeft geleid tot een productie van wereldklasse zonder fouten. Met de nieuwe generatie motor, de Volvo IPS-600, biedt de Volcat 43 tot 25% brandstofbesparing in vergelijking met andere boten. Daarnaast heeft het ook tot 39% minder brandstofemissies en de laagste geluids- en trillingsverhouding. De propellers kunnen 360 graden worden gedraaid met joystickbesturing, waardoor de boot evenwichtig en gemakkelijk in alle richtingen kan manoeuvreren.

De technische specificaties van de Volcat 43 zijn indrukwekkend. Met een lengte van 12,95 meter, een breedte van 6,20 meter en een diepgang van 0,88 meter, heeft deze catamaran een leeg gewicht van 15 ton en een volledig gewicht van 21,5 ton. Met een snelheid van 26 knopen en een bereik van 1000 zeemijlen, wordt de Volcat 43 aangedreven door twee Volvo IPS 600-motoren met een vermogen van 880 pk. Het interieur- en exterieurontwerp is verzorgd door Baran Akalin, terwijl de engineering is uitgevoerd door Adal Design.

De Volcat 43 biedt verschillende configuraties, waaronder een standaardversie met 1 master hut, 1 badkamer en twee tweepersoonshutten met 1 badkamer, en een charterversie met 4 tweepersoonshutten en 2 badkamers.

Het ontwerpproject van de Volcat 43 begon in april 2021 in Istanbul en de productie is gestart in september 2021, ook in Istanbul. De verwachting is dat de productie in september 2022 voltooid zal zijn.

De Volcat 43 is het resultaat van uitgebreid onderzoek en ontwikkeling. Het ontwerpteam heeft zich laten inspireren door de balans en ruimte van catamarans, en heeft gestreefd naar een solide en krachtig ontwerp. Het was een uitdaging om alle gewenste functionaliteiten te integreren zonder afbreuk te doen aan de esthetiek van de boot, maar het resultaat is een succesvolle synthese van vorm en functie.

De Volant Yacht-Volcat 43 heeft terecht erkenning gekregen in de vorm van de Iron A' Design Award in 2022. Dit ontwerp is bekroond vanwege zijn goed doordachte en innovatieve kenmerken, die voldoen aan professionele en industriële eisen. Met zijn functionaliteit, comfort en esthetiek draagt de Volcat 43 bij aan een betere wereld.

De Volant Yacht-Volcat 43 is niet alleen een technisch hoogstandje, maar ook een esthetisch meesterwerk. Met zijn unieke kenmerken en functionele systemen zet deze power catamaran een nieuwe standaard in de industrie.

Beeldcredits: Afbeelding 1: Fotograaf Baran Akalın Afbeelding 2: Fotograaf Baran Akalın Afbeelding 3: Fotograaf Baran Akalın Afbeelding 4: Fotograaf Baran Akalın Afbeelding 5: Fotograaf Baran Akalın

Alle intellectuele eigendomsrechten en auteursrechten met betrekking tot dit ontwerp behoren toe aan Baran Akalın en Volant Yachts. Het ontwerp is gepatenteerd en geregistreerd als handelsmerk.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Baran Akalin
Afbeeldingscredits: Image #1 : Photographer Baran Akalın Image #2 : Photographer Baran Akalın Image #3 : Photographer Baran Akalın Image #4 : Photographer Baran Akalın Image #5 : Photographer Baran Akalın
Projectteamleden: Baran Akalın Ahmet Levent Sipahi Dinçer Türkoğlu
Projectnaam: Volcat 43
Projectklant: Baran Akalin


Volcat 43 IMG #2
Volcat 43 IMG #3
Volcat 43 IMG #4
Volcat 43 IMG #5
Volcat 43 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp