54ft Racer Cruiser: Een Lichtgewicht, Veilig en Snel Zeiljacht

Een Ontwerp van Harry Miesbauer

Inleiding

Dit zeiljacht, genaamd de 54ft Racer Cruiser, is een perfecte combinatie van elegantie en prestaties. Ontworpen door Harry Miesbauer, is dit jacht bedoeld om licht, veilig en snel te zijn, en kan het gemakkelijk worden bediend door een kleine bemanning. Met zijn unieke kenmerken en hoogwaardige constructie is de 54ft Racer Cruiser een ware blikvanger op het water.

De 54ft Racer Cruiser is gebouwd met behulp van een volledig koolstofvezel-sandwichconstructie, wat resulteert in een lichtgewicht en toch sterke romp. Het jacht is uitgerust met een koolstofmast, composiet verstaging en een CNC-gefreesde stalen kiel. Deze technologieën dragen bij aan de stabiliteit en veiligheid van het jacht, zelfs bij ruwe zeeën.

Wat dit jacht echt uniek maakt, is de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende interieurindelingen, zodat het aan de verschillende behoeften van klanten kan voldoen. Of u nu op zoek bent naar een ruime woonruimte of juist meer slaapcabines, de 54ft Racer Cruiser biedt flexibiliteit en comfort.

Het ontwerp van de 54ft Racer Cruiser is gericht op functionaliteit en gebruiksgemak. De cockpit is opgedeeld in een werkgebied voor het zeilen en een ontspanningsgebied rond de cockpittafel. Alle lieren voor de zeilbediening zijn gegroepeerd naast of voor het stuurwiel, zodat de stuurman het jacht alleen kan zeilen vanuit het stuurgedeelte zodra de zeilen gehesen zijn. Dit zorgt voor extra veiligheid, zodat gasten die niet gewend zijn aan zeilen niet interfereren tijdens zeilmanoeuvres. Daarnaast zijn er speciale zonnebadgebieden op het voordek en het kajuitdak.

De 54ft Racer Cruiser voldoet aan alle eisen van de ISO-normen en kan zonder beperkingen op open zee worden gebruikt. Dit betekent dat u met dit jacht kunt genieten van zeilen op elk gewenst moment en op elke gewenste bestemming.

Het ontwerpproces van de 54ft Racer Cruiser begon in oktober 2020 en het project is nu klaar om te beginnen met de malproductie en de serieproductie. Gedurende het proces zijn verschillende uitdagingen overwonnen, zoals het verminderen van het gewicht zonder concessies te doen aan de esthetiek en het vereenvoudigen van het bouwproces.

De 54ft Racer Cruiser is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Yacht and Marine Vessels Design. Deze prestigieuze prijs erkent het uitstekende ontwerp en de creatieve innovatie van dit jacht.

Met zijn unieke combinatie van elegantie, prestaties en functionaliteit is de 54ft Racer Cruiser een droom die uitkomt voor zeilliefhebbers over de hele wereld. Of u nu wilt racen of ontspannen cruisen, dit jacht biedt de perfecte mix van snelheid, comfort en stijl.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Harry Miesbauer
Afbeeldingscredits: renderings: /H/arry Miesbauer Yacht Design
Projectteamleden: Concept / Exterior & Interior Design: Harry Miesbauer / HYMD, Structural Engineering: Pure Engineering / NZ
Projectnaam: 54ft Racer Cruiser
Projectklant: Harry Miesbauer


54ft Racer Cruiser IMG #2
54ft Racer Cruiser IMG #3
54ft Racer Cruiser IMG #4
54ft Racer Cruiser IMG #5
54ft Racer Cruiser IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp