Migma: Een Hydrogen Powered Catamaran die Natuur en Technologie Combineert

Een Evocatie van de Zee

Veel wezens in de natuur, vooral schaaldieren en schelpdieren, maken op verschillende manieren gebruik van harde schalen en exoskeletten om hun lichaam te beschermen terwijl ze hun plek in de wereld claimen. Het Migma Catamaran-project is bedacht om een constante stroom van groeiende lijnen en rondingen op te roepen, waardoor complexe oppervlakken ontstaan die de rationaliteit van vlakke oppervlakken omarmen. De boot zelf fungeert als de schakel tussen de rechte en vloeiende wereld.

Het Migma-project is een geluidloze, emissievrije, door waterstof aangedreven elektrische catamaran van 180 voet. Migma, afgeleid van het Griekse woord voor mengsel, is een oproep aan het leven van de zee door middel van structurele bionische elementen waarbij de rationaliteit van de techniek wordt vermengd met de vloeiendheid van de natuur, alsof het een levend organisme is.

De buitenkant van de Migma is voornamelijk gebaseerd op duraluminium, met polymeer antislipoppervlakken, edel beukenhout en elektrochromatisch slim glas. Het interieur is voorzien van Krion Solid Surface, marmer, technische vloeren en Alcantara-stof.

Met afmetingen van 26000 mm (totale breedte) x 56000 mm (totale diepte) x 17200 mm (totale hoogte) en een waterlijnhoogte van 10500 mm, biedt de Migma een minimalistisch gevoel en een luxe identiteit voor de hogere klasse. De gebruikerservaring is geconceptualiseerd voor zakelijke bijeenkomsten, waarbij de centrale salon het meest relevante gebied is in de kern van de boot. Daarnaast is de boot ook geschikt voor recreatieve doeleinden, met twee grote luxe slaapkamers met eigen badkamers en een brede voorkant van elektrochromatisch slim glas dat uitkijkt op de oceaan. Elke ruimte is ontworpen om een panoramisch uitzicht van 360 graden te bieden, met als hoogtepunt een zwevend zwembad aan de rand.

Het Migma-project is ontwikkeld bij Ruma-Design SL in Madrid, Spanje. Het project begon in november 2019 en werd in februari 2020 afgerond. Het ontwerp is gebaseerd op een symbiose tussen natuur en technologie. De exterieurstructuur, geïnspireerd door dierlijke schelpen, is verbonden met de interieurruimtes via de hoofdtrap, die is vormgegeven als een ruggengraat en zich bevindt in het midden en het zwaartepunt van de boot. De trap strekt zich uit van de onderste verdieping, waar de kombuis, slaapkamer en badkamers zich bevinden, naar de middelste verdieping, waar de ontvangstruimte, salon en vergaderruimte zijn geplaatst, en eindigt boven in het stuurhuis en de sky lounge.

Het Migma Design Project is bedoeld om de regels van jachtontwerp te doorbreken. Door te kijken naar vormen uit het verleden en het heden, hebben we de behoefte geconstateerd om het gewicht te verminderen en nieuwe manieren te bedenken om ruimtes te creëren. Het belangrijkste idee is om het ontwerp levendig te houden, geïnspireerd door de natuur, waarbij het zichzelf beschermt tegen de buitenwereld en een warme sfeer behoudt aan de binnenkant.

Migma is het Griekse woord voor mengsel, een oproep aan het leven van de zee door middel van structurele bionische elementen waarbij de rationaliteit van de techniek wordt vermengd met de vloeiendheid van de natuur. Deze geluidloze, door waterstof aangedreven elektrische catamaran van 180 voet is een levend organisme dat de zeeën doorkruist zonder emissies. Migma is gebaseerd op een minimalistische en hoogwaardige esthetiek en creëert een nieuwe manier om ruimtes binnen een catamaran te begrijpen, waarbij de kernstructuur in het midden is geplaatst en alle elementen daaruit groeien.

Copyrights to RUMA-Design, 2020

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Yacht and Marine Vessels Design Award in 2020. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd vanwege hun integratie van de beste industriële praktijken en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld en voldoening en positieve gevoelens bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ruma Design
Afbeeldingscredits: Ruma Design
Projectteamleden: Ruben Velasco Mario Fuentes August Carbonell
Projectnaam: Migma
Projectklant: Ruma Design


Migma IMG #2
Migma IMG #3
Migma IMG #4
Migma IMG #5
Migma IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp