Avila Offices: Een Moderne en Open Werkomgeving in Barcelona

Een Hervorming van Jofre Roca Calaf

De Avila Offices in Barcelona hebben onlangs een indrukwekkende transformatie ondergaan. Het ontwerp, bedacht door Jofre Roca Calaf, heeft als doel het gebouw meer open en eigentijdse ruimtes te geven, waarin werknemers kunnen genieten, praten en delen. Het resultaat is een werkomgeving die niet alleen bevorderlijk is voor productiviteit, maar ook voor motivatie en creativiteit.

Een van de opvallende kenmerken van de Avila Offices is de indrukwekkende entree. Een groene muur loopt van de gevel naar het interieur en nodigt voetgangers uit om het gebouw binnen te gaan. De glazen wanden maken de lobby zichtbaar vanaf de straat, waardoor de transparantie en toegankelijkheid van deze ruimtes worden vergroot.

Het interieur van de Avila Offices is zorgvuldig ontworpen met aandacht voor detail. De meubels, zoals stoelen, tafels en receptiemeubilair, zijn speciaal voor dit project ontworpen en gemaakt van ruw staal en hout. Dezelfde afwerkingen zijn gebruikt voor structurele en bekledingselementen, waardoor het project een gevoel van identiteit en samenhang krijgt.

De Avila Offices bieden niet alleen aantrekkelijke en moderne ruimtes, maar ook een gezonde werkomgeving. De ruimtes zijn goed verlicht en geventileerd, waardoor werknemers zich prettig voelen. Bovendien zijn de open en flexibele ruimtes geschikt voor allerlei activiteiten en vergaderingen, zowel formeel in een conventionele ruimte als in de lobby zelf.

De Avila Offices zijn gelegen in het 22@ district van Barcelona en de hervorming van het gebouw werd voltooid in januari 2019. Het project werd gerealiseerd na het winnen van een privéwedstrijd om een kantoorgebouw van zeven verdiepingen te hervormen. Het oorspronkelijke gebouw dateert uit 2002.

Het ontwerp van de Avila Offices heeft erkenning gekregen in de vorm van de Iron A' Design Award in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van de Avila Offices wordt geprezen vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Met de Avila Offices heeft Jofre Roca Calaf een inspirerende en functionele werkomgeving gecreëerd die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook bijdraagt aan het welzijn en de productiviteit van de werknemers. Dit project is een voorbeeld van innovatief en doordacht ontwerp in de wereld van interieurarchitectuur.

Beeldcredits:

Afbeelding 1: Fotograaf Adrià Goula Sardà

Afbeelding 2: Fotograaf Adrià Goula Sardà

Afbeelding 3: Fotograaf Adrià Goula Sardà

Afbeelding 4: Fotograaf Adrià Goula Sardà

Afbeelding 5: Fotograaf Adrià Goula Sardà


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jofre Roca Calaf
Afbeeldingscredits: Image # 1: Photographer Adrià Goula Sardà Image # 2: Photographer Adrià Goula Sardà Image # 3: Photographer Adrià Goula Sardà Image # 4: Photographer Adrià Goula Sardà Image # 5: Photographer Adrià Goula Sardà
Projectteamleden: Javier Rocamonde, Adrián Rio
Projectnaam: Avila Offices
Projectklant: Jofre Roca Calaf


Avila Offices IMG #2
Avila Offices IMG #3
Avila Offices IMG #4
Avila Offices IMG #5
Avila Offices IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp