Huaxing Zhongrui Nordic Park: Een Poëtische Ruimte van Schoonheid

Een Sales Office Ontworpen door Wang Cheng en Li Yongjie

Geïnspireerd door het thema "Aarde Park", is de Huaxing Zhongrui Nordic Park een ruimte die gebaseerd is op de etherische artistieke conceptie van regionale schoonheid. Het combineert moderne materialen, technieken, licht en schaduw, en de opening en sluiting van de ruimte om een poëtische en pittoreske schoonheid te creëren.

Van de externe ronde gebouwstructuur tot de interne ruimtelijke indeling, staat de cirkel centraal in het ontwerp. Met de structurele kenmerken van het ronde gebouw, straalt het naar buiten uit en vormt het een ruimtelijke patroonrelatie van openen en sluiten, virtueel en solide.

De materialen die gebruikt zijn in het ontwerp omvatten onder andere Nok grijs, Casser grijs, glazen baksteen, roestvrij staal, houtwerk en wandbekleding. Het ontwerpproces omvatte ingebouwde plinten, boogvormige verborgen airconditioninguitlaten, verborgen lichtstrips, metalen roosters en het stevig bevestigen van wandbekleding.

De Huaxing Zhongrui Nordic Park beslaat een oppervlakte van 1221 vierkante meter en bevindt zich in het Fushan District in Yantai, China. Het project werd in augustus 2019 voltooid na een periode van 60 dagen.

De uitdaging bij het ontwerp was om de architectonische kenmerken te gebruiken om de traditionele lineaire indeling te doorbreken en een interne circulatie te creëren. Dit geeft kijkers de mogelijkheid om vrij te bladeren en creëert een artistieke en poëtische ruimte.

Bij het betreden van de kunstlobby hangt de kunstinstallatie "Ancient Temple Wonderful Spring" in het midden, als de historische ring van de Fukuyama-cultuur. De ruimte strekt zich uit en komt uit bij het centrale zandbordgebied. De 360°-stand kan als geheel worden ervaren. In het onderhandelingsgebied kunnen gasten "samen het lot bepalen" en discussiëren, met de cirkel als grens waar het lot natuurlijk zal plaatsvinden.

De Huaxing Zhongrui Nordic Park is een unieke ruimte die de schoonheid van de natuur combineert met een eenvoudig en tijdloos ontwerp. Het is een weerspiegeling van de toekomst en een centrum van creativiteit en inspiratie.

De Huaxing Zhongrui Nordic Park heeft de Golden A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en baanbrekende creaties die het talent en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het is een product dat bewondering oproept en dat de kunst, wetenschap, design en technologie vooruit helpt. Het belichaamt buitengewone excellentie en heeft een significante impact op de wereld met zijn wenselijke kenmerken.

Beeldcredits: BEIJING PANSHI DIANYI DECORATE DESIGN

Auteursrechtmelding: Het auteursrecht behoort toe aan BEIJING PANSHI DIANYI DECORATE DESIGN.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zao Li
Afbeeldingscredits: CREDITS belong to BEIJING PANSHI DIANYI DECORATE DESIGN.
Projectteamleden: Designers: Wang Cheng, Li Yongjie
Projectnaam: Huaxing Zhongrui Nordic Park
Projectklant: Zao Li


Huaxing Zhongrui Nordic Park IMG #2
Huaxing Zhongrui Nordic Park IMG #3
Huaxing Zhongrui Nordic Park IMG #4
Huaxing Zhongrui Nordic Park IMG #5
Huaxing Zhongrui Nordic Park IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp