Beile Hotpot: Een Unieke Mix van Traditionele Chinese Architectuur en Moderne Inrichting

Een Inzicht in de Unieke Eigenschappen van Beile Hotpot

Beile Hotpot is een project dat de traditionele Chinese cultuur van het houtskoolvuur-koperen pot hotpot restaurant in ere houdt. Het combineert unieke ontwerptechnieken uit de Chinese architectuur van de Qing-dynastie met moderne interieurdecoratie.

De naam van dit project, "Beile", verwijst naar de traditionele Chinese cultuur van het houtskoolvuur-koperen pot hotpot restaurant. Het ontwerp maakt gebruik van de unieke ontwerptechnieken uit de Chinese architectuur van de Qing-dynastie en creëert zo een nauwe verbinding met de decoratieve tradities van de ruimte. Door de Chinese klassieke kunsttechnieken te volgen en deze te combineren met de werkelijke locatie, wordt het vierkante patroon van de Chinese architectuur symmetrisch verdeeld in de ruimtelijke indeling. Het dak wordt weergegeven door de pen-en-gat-structuur van de oude daknok. Dit verrijkt de visuele kunstervaring van de ruimte en voldoet aan de behoeften van de Chinese ruimtebeleving.

De inrichting van Beile Hotpot maakt gebruik van Chinese stijlelementen om een heldere en lichte sfeer te creëren. Door de kennis van het landschapsschilderen uit de Qing-dynastie toe te passen en te gebruiken, wordt er gebruik gemaakt van lichtdoorlatende handgeschilderde landschapsschilderingen op zacht folie. Deze worden in de openbare ruimte van de achterkant van de ruimte geplaatst, waardoor de geest van de Qing-dynastie tuin wordt weerspiegeld. Dit zorgt ervoor dat de hele ruimte doordrenkt is met een diepe oude charme en tegelijkertijd een moderne sfeer uitstraalt.

Beile Hotpot is gelegen in Fuzhou, China en heeft een oppervlakte van 260 vierkante meter. Het project werd gerealiseerd in september 2019 en is een eerbetoon aan de Chinese kunst- en cultuurgeschiedenis. Het onderzoek voor dit ontwerp richtte zich op de studie en het behoud van de Chinese architectuur en de toepassing van traditionele culturele elementen in het interieur.

Het ontwerpteam van Beile Hotpot, onder leiding van Chen Fengfeng en Jiang Baoyi, heeft verschillende uitdagingen overwonnen bij het realiseren van dit unieke ontwerp. Het ophangen van het dak in de hele ruimte en het combineren van de verlichting op de daklijsten waren technische uitdagingen die werden overwonnen. Daarnaast werden de ontwerpelementen van de Verboden Stad gebruikt om elk detail hier tot leven te brengen, zoals deuren, ramen en muren, om de relatie tussen de elementen van de Qing-dynastie te presenteren en een directe ervaring te bieden.

Beile Hotpot is een visueel spektakel dat afwijkt van de traditionele stijl van kleurrijke schilderijen. Het introduceert de Chinese architectuurstijl van de Qing-dynastie in de ruimte en creëert zo het dagelijkse leven van de oude mannen van Peking met rode muren en gele tegels. Het presenteert het hedonisme van de oude keizerlijke stad in de kleuren van de interne ruimte. Het ontwerp maakt gebruik van elegante en luxueuze kleuren zoals karmijnrood, phthaleinblauw, roodgoud en houtkleur om de sfeer van de nieuwe Chinese stijl te creëren. De warmte van karmijnrood, het mysterie van phthaleinblauw en de nobelheid van roodgoud zijn overal aanwezig in het ontwerp.

Beile Hotpot heeft ook erkenning gekregen voor zijn uitmuntendheid en innovatie. Het ontwerp heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in technische kenmerken en artistiek vakmanschap en die een opmerkelijk niveau van excellentie tonen.

Beile Hotpot is een unieke mix van traditionele Chinese architectuur en moderne inrichting. Het ontwerp is een eerbetoon aan de rijke kunst- en cultuurgeschiedenis van China en creëert een unieke en betoverende sfeer voor gasten. Met zijn unieke eigenschappen en innovatieve ontwerp verdient Beile Hotpot de erkenning die het heeft gekregen.

Image Credits: - Afbeelding 1: Fotograaf Ke Bi, Beile Hotpot, 2019. - Afbeelding 2: Fotograaf Ke Bi, Beile Hotpot, 2019. - Afbeelding 3: Fotograaf Ke Bi, Beile Hotpot, 2019. - Afbeelding 4: Fotograaf Ke Bi, Beile Hotpot, 2019. - Afbeelding 5: Fotograaf Ke Bi, Beile Hotpot, 2019.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chen Fengfeng,Jiang Baoyi
Afbeeldingscredits: Image #1: Photografer Ke Bi,Baylor hot pot, 2019. Image #2: Photografer Ke Bi,Baylor hot pot, 2019. Image #3: Photografer Ke Bi,Baylor hot pot, 2019. Image #4: Photografer Ke Bi,Baylor hot pot, 2019. Image #5: Photografer Ke Bi,Baylor hot pot, 2019.
Projectteamleden: Weng HuanLi
Projectnaam: Beile Hotpot
Projectklant: Chen Fengfeng,Jiang Baoyi


Beile Hotpot IMG #2
Beile Hotpot IMG #3
Beile Hotpot IMG #4
Beile Hotpot IMG #5
Beile Hotpot IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp