Tang Chao: Een Groen en Gezond Reis Thee Verpakkingsontwerp

Een innovatieve benadering van reis thee verpakkingen

Reizen en thee zijn twee geliefde aspecten van het leven voor velen. Het Chinese ontwerpteam, bestaande uit Yongjun Chen en Huang Zhang, heeft deze twee elementen samengebracht in het unieke en milieuvriendelijke ontwerp genaamd Tang Chao. Dit reis thee verpakkingsontwerp is niet alleen praktisch en handig, maar biedt ook gezondheidsvoordelen door middel van traditionele Chinese geneeskunde. Laten we eens kijken naar de kenmerken en voordelen van dit opmerkelijke ontwerp.

Het ontwerp van Tang Chao is geïnspireerd door de behoefte van mensen aan thee verpakkingen tijdens het reizen. Het team heeft ook inspiratie gehaald uit de traditionele Chinese medische cultuur, waarbij het stimuleren van de handreflectiegebieden (acupunctuurpunten) gunstig is voor de fysieke en mentale gezondheid. Daarnaast heeft het ontwerp ook innovatie gebracht in de verpakkingsstructuur door gebruik te maken van de traditionele pen-en-gatverbindingen uit China. Het concept van milieubescherming, gezondheid en een groene levensstijl is ook geïntegreerd in dit ontwerp.

Een van de unieke eigenschappen van Tang Chao is de kleine vierkante thee doos met een grote capaciteit voor thee bakstenen, wat voldoet aan de vereisten voor het verkleinen van reis thee verpakkingen. Het gebruik van pen-en-gatverbindingen zorgt ervoor dat er geen lijm nodig is en dat er gebruik wordt gemaakt van goedkope bamboe, wat milieuvriendelijk is. Daarnaast is er ook gedacht aan het gebruiksgemak van het ontwerp, met een ringgesp en een koord die voldoen aan de behoeften van verschillende reissituaties zoals ophangen, vasthouden en dragen. De afgeronde hoeken van de bamboe doos hebben ook de functie om de handreflectiegebieden (acupunctuurpunten) in de traditionele Chinese medische cultuur te stimuleren.

Wat betreft de productie van Tang Chao, wordt gebruik gemaakt van de pen-en-gatverbindingen zonder lijm en wordt er gebruik gemaakt van goedkope bamboe, wat milieuvriendelijk is. Voor de buitenverpakking wordt er gebruik gemaakt van milieuvriendelijk kraftpapier, wat het concept van milieubescherming en groen ontwerp implementeert.

De afmetingen van de thee doos zijn 55*55*55mm en de afmetingen van de thee zak zijn 70*70*90mm.

Het ontwerp van Tang Chao is niet alleen praktisch, maar ook interactief. Door het gebruik van de ringgesp en het koord kan het ontwerp voldoen aan verschillende reissituaties zoals ophangen, vasthouden en dragen. Het ontwerp is herbruikbaar, handig voor het dagelijks leven en milieuvriendelijk.

Het ontwerp van Tang Chao is voltooid in november 2019 in Shenzhen, China. Het project omvatte productontwikkeling en theoretisch onderzoek. Het doel was om een groene verpakking te creëren voor reis thee. Het onderzoek maakte gebruik van ontwerpcreativiteit, cultureel erfgoed en fysieke ontwikkeling. Het resultaat was nieuwe ideeën voor de verpakkingsontwerp van reis thee, waarbij traditioneel Chinese geneeskunde en acupunctuurpunten werden geïntegreerd, wat resulteerde in een verpakking met gezondheidsvoordelen en een erfgoed van traditionele cultuur.

Het ontwerp van Tang Chao kende ook enkele uitdagingen. De pen-en-gatverbinding van de thee doos is een van de unieke innovaties. Deze structuur vereist geen lijm en is zeer milieuvriendelijk. Daarnaast combineert dit ontwerp de gezondheidsvoordelen van acupunctuurpunten uit de traditionele Chinese geneeskunde. De thee doos kan worden gebruikt als een traditioneel Chinees geneeskundig massageapparaat voor acupunctuurpunten, wat de acupunctuurpunten in het handreflectiegebied stimuleert en de bloedcirculatie bevordert.

De kenmerken van Tang Chao, zoals miniaturisatie, gebruiksgemak, milieuvriendelijkheid en bevordering van de gezondheid, maken dit verpakkingsontwerp uniek. De kleine vierkante doos voldoet aan de vereisten voor reis thee sets. De pen-en-gatverbindingen zonder lijm en het gebruik van goedkope bamboe maken het ontwerp zeer milieuvriendelijk. Daarnaast hebben de afgeronde hoeken van de bamboe doos ook de functie van het stimuleren van de handreflectiegebieden in de traditionele Chinese geneeskunde.

Het ontwerp van Tang Chao heeft ook erkenning gekregen. Het ontwerp werd bekroond met de Zilveren A' Design Award in 2020 in de categorie Verpakkingsontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise, innovatie en technische kenmerken. Het ontwerp van Tang Chao illustreert uitstekende vaardigheid en innovatie op zowel technisch als artistiek gebied.

Tang Chao is niet zomaar een reis thee verpakking. Het is een combinatie van praktisch ontwerp, milieuvriendelijkheid en gezondheidsvoordelen. Met dit ontwerp kunnen thee liefhebbers genieten van hun favoriete thee tijdens het reizen, wetende dat ze een positieve bijdrage leveren aan het milieu en hun eigen welzijn.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yongjun Chen, Huang Zhang, Lei Xu
Afbeeldingscredits: Yongjun Chen, Huang Zhang, Lei Xu
Projectteamleden: Yongjun Chen Huang Zhang Lei Xu Peixiang Gao Quantao Su
Projectnaam: Tang Chao
Projectklant: Yongjun Chen, Huang Zhang, Lei Xu


Tang Chao IMG #2
Tang Chao IMG #3
Tang Chao IMG #4
Tang Chao IMG #5
Tang Chao IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp