Mirinda's Wereldwijde Vernieuwing

PepsiCo's Design en Innovatie Team Brengt Frisheid

In een wereld waarin de smaak van Generatie Z de toon zet, heeft PepsiCo Design and Innovation het merk Mirinda een nieuwe impuls gegeven. Deze vernieuwing weerspiegelt de levendige en authentieke stijl die aansluit bij de visuele en digitale cultuur van deze generatie.

De ontwerpers van PepsiCo hebben zich bij de herpositionering van Mirinda gericht op de smaakvoorkeuren van Generatie Z. Deze generatie, die opgroeit in een digitale wereld vol met memes, emoji's en remakes, beschouwt creativiteit als cultureel kapitaal. Het was duidelijk dat Mirinda een opfrisbeurt nodig had die zowel levendig, authentiek, creatief als modern was om de aandacht van deze jonge doelgroep te trekken.

Mirinda staat bekend om zijn smaakvolle en verfrissende assortiment, maar om zich te onderscheiden in de verzadigde markt van koolzuurhoudende frisdranken, was een nieuwe en onderscheidende visie nodig. Het merk streefde ernaar om meer bekendheid en distinctie te creëren binnen de categorie van koolzuurhoudende frisdranken (CSD). De uitdaging was om een verpakking te ontwerpen die opvalt en de consument aanspreekt.

De vernieuwing van Mirinda is niet onopgemerkt gebleven in de designwereld. Het ontwerp heeft de Iron A' Packaging Design Award in 2024 in de wacht gesleept, een prijs die wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Deze erkenning bevestigt dat het ontwerp niet alleen voldoet aan de beste praktijken in de industrie, maar ook technisch competent is en bijdraagt aan een positieve gebruikerservaring en een betere wereld.

Het succes van de Mirinda-verpakking is een bewijs van de kracht van doordacht design. Het illustreert hoe een merk door middel van design zijn positie in de markt kan versterken en tegelijkertijd kan resoneren met de waarden en esthetiek van zijn doelgroep. Met deze wereldwijde vernieuwing heeft Mirinda een nieuwe standaard gezet in de frisdrankindustrie en laat het zien hoe belangrijk het is om te blijven innoveren en verfrissen.

Door deze strategische benadering heeft Mirinda bewezen dat het meer is dan een drankje; het is een merk dat zich bewust is van zijn publiek en dat zich blijft ontwikkelen om aan hun verwachtingen te voldoen. De verpakking van Mirinda is nu niet alleen een container voor een verfrissende drank, maar ook een uiting van een dynamische en vooruitstrevende merkidentiteit.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: PepsiCo Design and Innovation
Afbeeldingscredits: PepsiCo Design and Innovation
Projectteamleden: PepsiCo Design and Innovation
Projectnaam: Mirinda Global Refresh
Projectklant: PepsiCo


Mirinda Global Refresh IMG #2
Mirinda Global Refresh IMG #3
Mirinda Global Refresh IMG #4
Mirinda Global Refresh IMG #5
Mirinda Global Refresh IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp