Hankol Liquor: Een Verfijnde Verpakking voor een Unieke Saus-Smaaklikeur

Een Innovatief Ontwerp van Hankol - Ji Hao en Zhang XiaoMing

Deze verpakking is bekroond met de Zilveren A' Design Award in 2021

Hankol Liquor, een merk dat staat voor moedig en vreugdevol drinken, heeft een verfijnde verpakking ontworpen voor hun unieke saus-smaaklikeur. Het ontwerpconcept is gebaseerd op het idee van "blinde smaak". Door innovatief gebruik te maken van milieuvriendelijke en afbreekbare materialen, wordt overtollige verpakking geëlimineerd en wordt tegelijkertijd de bescherming van het product tijdens het transport vergemakkelijkt.

De voorkant van de verpakking is voorzien van een metalen logo-sculptuur, gecombineerd met een textuur op het oppervlak van de verpakking, wat resulteert in een hoogwaardige en trendy uitstraling. Het ontwerp maakt gebruik van positieve en negatieve figuren om op een slimme manier het silhouet van de oprichter in de negatieve vorm te integreren, en zo de essentie van het niet vergeten van de oorspronkelijke bedoeling over te brengen. Chinese kalligrafie en zegels worden gebruikt in het lettertype om de oosterse culturele charme van de saus-smaaklikeur te presenteren.

De verpakking is gemaakt van milieuvriendelijke EPP-materialen en heeft een afmeting van 115mmx100mmx230mm. Het gebruik van deze materialen en het innovatieve ontwerp vormden een uitdaging bij het combineren van het metalen gezicht en het glazen fleslichaam tijdens de productie van de verpakking.

Hankol Liquor is ontstaan in Shenzhen in het begin van 2020 en werd voltooid in juni 2020. De release van de verpakking staat gepland voor januari 2021. Het ontwerpproces omvatte een grondige studie van de productexpressie en het verkennen van de mogelijkheden van glasmodellering in combinatie met andere materialen.

Het ontwerp van Hankol Liquor heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Verpakkingsontwerp. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, technische kenmerken en artistiek vakmanschap. Het ontwerp van Hankol Liquor weet uitmuntendheid te combineren met innovatie en roept positieve gevoelens, verwondering en bewondering op.

De foto's bij dit artikel zijn gemaakt door fotograaf Chen Yue in 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CHEN YUE
Afbeeldingscredits: Image all: Photographer Chen yue, 2020
Projectteamleden: HANKOL Ji Hao Zhang XiaoMing
Projectnaam: Hankol Liquor
Projectklant: CHEN YUE


Hankol Liquor IMG #2
Hankol Liquor IMG #3
Hankol Liquor IMG #4
Hankol Liquor IMG #5
Hankol Liquor IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp