Natuur en Cultuur Verenigd in Innovatieve Verpakking

Mohsen Koofiani's Natura Droogfruit Verpakking Wint Brons

In een wereld waar kunst en duurzaamheid samenkomen, introduceert ontwerper Mohsen Koofiani een verpakking die niet alleen het oog streelt maar ook het milieu ontziet. Zijn Natura Droogfruit verpakking, bekroond met een bronzen A' Design Award, belichaamt een samenspel van cultuurhistorie, natuur en innovatie.

De verpakking van Natura Droogfruit is een toonbeeld van creativiteit waarbij de historische culturele sculpturen van over de hele wereld zijn verwerkt met subtiele artistieke aanpassingen. Koofiani heeft een duidelijke verbinding gelegd tussen wezens, geselecteerde vruchten en historische cultuur. Het hoofdthema van de verpakking, het behoud van het ecosysteem, wordt versterkt door het gebruik van afbreekbare materialen en de afbeelding van zowel herbivore als carnivore dieren, die symbool staan voor kracht.

Deze ontwerpen zijn niet zomaar afbeeldingen; ze zijn het resultaat van uitgebreide studies en ideeën die voortkomen uit diepgaand onderzoek, zonder enige vorm van kopie van originele werken. De digitale ontwerpen, gecreëerd met pen- en inkttekeningtechnieken en verrijkt met gouden lijnen, zijn van hoge artistieke waarde en dragen bij aan de unieke uitstraling van de verpakking.

De technische specificaties van de verpakking zijn zorgvuldig gekozen om zowel functionaliteit als esthetiek te waarborgen. De kraftpapier buisverpakking heeft een capaciteit van 250 gram, met een diameter van 95 millimeter en een diepte van 200 millimeter. Het ontwerp van Koofiani gaat verder dan alleen verpakking; het is een statement, een pleidooi voor een respectvolle omgang met onze voedselbronnen en het ecosysteem.

De interactie tussen mens en dier, zoals weergegeven op de verpakking, onderstreept het belang van een evenwichtig ecosysteem. Koofiani's project is niet alleen een verpakking, maar ook een educatief instrument dat de relatie tussen cultuur en het juiste gebruik van voedselbronnen benadrukt.

De ontwikkeling van dit project nam bijna een jaar in beslag en werd voltooid in december 2022 in Shiraz, Iran. Het onderzoek achter de verpakking richtte zich op het vinden van de relatie tussen het ecosysteem en historische cultuur, waarbij het gebruik van standbeelden en historische kunstwerken een belangrijke rol speelde. De reacties tijdens een privétentoonstelling toonden aan dat het ontwerp bezoekers aanzette tot diepgaande overpeinzingen over het thema.

Het overwinnen van de uitdaging om een verband te leggen tussen historische culturen en het belang van de aarde en het ecosysteem van het leven vereiste veel studie en voorbereidende schetsen. Deze intellectuele inspanning heeft geresulteerd in een ontwerp dat niet alleen de aandacht trekt door zijn eenvoud en krachtige kleuren, maar ook een diepere boodschap overbrengt.

Alle afbeeldingen zijn gecreëerd door illustrator en ontwerper Mohsen Koofiani, met productmanager Mr. A. Yousefi. De Natura Droogfruit verpakking is een perfect voorbeeld van hoe design, kunst, wetenschap en technologie samenkomen om onze levenskwaliteit te verbeteren en de wereld een betere plek te maken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mohsen Koofiani
Afbeeldingscredits: All of the images: Illustrator / Creator: Mohsen Koofiani Product Manager: Mr. A. Yousefi
Projectteamleden: Mohsen Koofiani
Projectnaam: Natura
Projectklant: Natura


Natura IMG #2
Natura IMG #3
Natura IMG #4
Natura IMG #5
Natura IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp