Revolutionaire Bandeninnovatie voor Elektrische Voertuigen

Victra Sport EV: Een Sprong Voorwaarts in EV Bandentechnologie

De opkomst van elektrische voertuigen (EV's) heeft geleid tot een nieuwe golf van innovaties in de bandenindustrie, waarbij Cheng Shin Rubber Ind. Co., Ltd. voorop loopt met hun Victra Sport EV-band.

In een tijdperk waarin duurzaamheid en energie-efficiëntie de drijvende krachten zijn achter de automobielindustrie, heeft de markt voor elektrische voertuigen een ongekende groei doorgemaakt. De Victra Sport EV-band is ontwikkeld met het oog op de unieke eisen van EV's, zoals het hogere gewicht en de hogere koppel van de motoren. Deze band belooft niet alleen een langere levensduur van het loopvlak, maar ook een vermindering van het geluidsniveau en een verbeterde energie-efficiëntie, waardoor de actieradius van het voertuig wordt vergroot.

Deze speciaal ontworpen band onderscheidt zich door de integratie van een nieuwe generatie rubbercompound, Maxxis geluidsabsorberend schuimtechnologie en Maxxis geoptimaliseerde voetafdruktechnologie. Het resultaat is een band die de EV-rijervaring naar een hoger niveau tilt. De Victra Sport EV maakt gebruik van hoogwaardige nanotechnologie en een sterk patroonontwerp om de rolweerstand te verminderen, wat resulteert in een efficiënter energieverbruik.

De technologie achter de Victra Sport EV-band omvat een geoptimaliseerde toonhoogteverdeling en een gesloten schouderontwerp om bandengeluid te minimaliseren. Daarnaast draagt de geluidsabsorberende schuimtechnologie bij aan een stillere cabine, wat zorgt voor een rustigere en comfortabelere rijervaring. De Contact Shape Tech en een nieuwe EV Compound maximaliseren de loopvlaklevensduur, waardoor de band langer meegaat en minder vaak vervangen hoeft te worden.

De ontwikkeling van de Victra Sport EV was een antwoord op de behoefte aan banden die specifiek zijn afgestemd op de prestaties van elektrische voertuigen. Het ontwerpteam van Maxxis heeft deze band gecreëerd met behulp van diverse innovatieve optimalisatietechnologieën, wat heeft geleid tot grote belangstelling op vakbeurzen en in de automotive aftermarket-industrie. De innovatieve eigenschappen van de Victra Sport EV hebben ook de aandacht getrokken van concurrenten, en Maxxis hoopt dat deze band de gehele industrie vooruit zal helpen.

De uitdagingen bij het ontwerpen van de Victra Sport EV waren niet gering. Het engineeringteam moest een balans vinden tussen prestatie-indicatoren en verbeterde energie-efficiëntie, bandengeluid en slijtvastheid. Na vele ontwerprondes en tests ontwikkelden de ingenieurs van Maxxis een sterk patroon met geoptimaliseerde pitchsequencing die in harmonie werkt met de nieuw ontwikkelde EV-compound. Deze doorbraak stelt de Victra Sport EV in staat om de prestaties van EV's verder te verbeteren en uitstekende resultaten te behalen in EU-regelgevingstests.

De Victra Sport EV is niet alleen een technologisch hoogstandje, maar heeft ook erkenning gekregen in de vorm van de prestigieuze Gouden A' Design Award in 2024. Deze onderscheiding wordt toegekend aan producten en ideeën die de kunst, wetenschap, design en technologie vooruit helpen en die een buitengewone uitmuntendheid belichamen met een significante impact op de wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Maxxis International and Cheng Shin Rubber Ind
Afbeeldingscredits: Maxxis International and Cheng Shin Rubber Ind
Projectteamleden: Ping-hao Chen, Chi-cheng Yeh, Yu-chun Nien, Liang-kuei Wang, Kang-hao Huang and Hsin-ping Tsao
Projectnaam: Victra Sport EV
Projectklant: Maxxis


Victra Sport EV IMG #2
Victra Sport EV IMG #3
Victra Sport EV IMG #4
Victra Sport EV IMG #5
Victra Sport EV IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp