Car Box: Een Innovatieve Oplossing voor Meer Opbergruimte in de Kofferbak

Ontworpen door Andrew Chu

Inleiding

Als een veelgebruikte opbergruimte wordt de opbergbox voor de kofferbak vaak als onvoldoende ervaren, wat veel consumenten ertoe aanzet om de voorkeur te geven aan SUV's. Traditionele opbergboxen kunnen niet voldoen aan de behoeften van de eigenaren op alle gebieden en houden geen rekening met de invloed op de interieurruimte. Ontwerper Andrew Chu is geïnspireerd geraakt om gebruik te maken van de verwaarloosde ruimte en impactbestendige materialen, om zo een betere ervaring te bieden aan de gebruiker.

De opbergbox voor de kofferbak is speciaal ontworpen in een trapeziumvorm om te passen bij de hoek van de achterstoelen en maximaliseert het gebruik van de ruimte in de kofferbak. De box opent met een magnetisch en neerklapbaar deksel, waardoor het geschikt is voor meer automodellen en het gemakkelijker wordt voor achterpassagiers om tijdens het rijden bij de gewenste spullen te komen.

Deze opbergbox voor de kofferbak is gemaakt van EPP (Expanded Polypropylene), een nieuw schuimkunststof dat beschikbaar is als een snelgroeiend, milieuvriendelijk materiaal voor demping en isolatie dat kan worden gerecycled en hergebruikt. Het wordt al veel gebruikt in autostootkussens en bumperbeschermers, evenals in een groeiend aantal innovatieve producten zoals moeder- en babyproducten, veiligheidsstoelen en kindermeubels.

De afmetingen van de opbergbox zijn 65 cm x 30 cm x 34 cm wanneer deze wordt gebruikt en 65 cm x 34 cm x 10 cm wanneer deze wordt opgevouwen. Met een gewicht van slechts 998 gram is de box gemakkelijk te hanteren en in elkaar te zetten, zelfs voor vrouwelijke gebruikers.

Elke zijde van de box is voorzien van een vouwsluiting, waardoor deze binnen vijf seconden zonder hulp kan worden gemonteerd en opgevouwen. Eenmaal opgevouwen neemt de box weinig ruimte in beslag. Het voorste deksel wordt geopend en gesloten met een sterke magneet, er is geen vergrendeling nodig. Het eenvoudige ontwerp biedt verrassend genoeg een hoger niveau van veiligheid en zelfs in geval van gevaar wordt de gebruiker niet bedreigd door enige impact.

Het project werd bedacht in Shanghai in juni 2022, ging in augustus 2022 de ontwerpfase in in Hangzhou, ging in maart 2023 in productie in Changzhou en zal naar verwachting vanaf april 2023 online te koop zijn.

Deze opbergbox is ontworpen met het oog op Chinese autokopers, variërend van jonge tot middelbare leeftijd en oudere consumenten, die de voorkeur geven aan SUV's boven sedans vanwege de grotere ruimte. Door interviews met autobeziitters kwamen we erachter dat ze SUV's kozen vanwege de grotere ruimte. Ondanks dit is er nog steeds onvoldoende effectieve ruimte in de auto, zelfs als je de spullen in de box hebt georganiseerd, moet je na een tijdje weer opnieuw sorteren. Het begrijpen van deze pijnpunten heeft ons geholpen om dit ontwerp aan te passen.

De grootste uitdaging bij het ontwerpen van dit product was om de verwaarloosde zones te identificeren, deze gebruiksvriendelijker te maken en te voldoen aan de behoeften van autobezitters van verschillende leeftijden. Het product moest licht, draagbaar en eenvoudig te monteren zijn, met een gevoel van veiligheid. Hierdoor hebben we ons niet gehouden aan de traditionele ontwerpen van opbergboxen en hebben we ons gericht op de specifieke behoeften van gebruikers, wat als de grootste uitdaging werd beschouwd.

De Car Box heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Vehicle Parts, Auto Accessories and Care Products Design Award in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gewaardeerd vanwege het integreren van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die zorgen voor voldoening en positieve gevoelens en bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Andrew Chu
Afbeeldingscredits: Andrew Chu
Projectteamleden: Shen Jin、Chu Wanjun、Zhao Ran、Xu Jie
Projectnaam: Car Box
Projectklant: Andrew Chu


Car Box IMG #2
Car Box IMG #3
Car Box IMG #4
Car Box IMG #5
Car Box IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp