Plump: Een Modulaire Zitoplossing die Comfort en Functionaliteit Combineert

Elena Prokhorova brengt met het Plump ontwerp minimalistische esthetiek en functionaliteit samen

De Plump collectie haalt inspiratie uit de elegante eenvoud van geometrische vormen en resulteert in een ontwerp dat functionaliteit combineert met minimalistische esthetiek. De vorm is zorgvuldig ontworpen om onnodige afleidingen voor gebruikers te elimineren en maximaal comfort te bieden. Met zijn strakke en verfijnde design biedt de Plump collectie een tijdloze zitoplossing die zowel functioneel als stijlvol is.

De veelzijdige zitoplossing van de Plump collectie stelt gebruikers in staat om modules te combineren en comfortabele composities te creëren voor elke taak. Zowel grote als kleine ruimtes kunnen eenvoudig worden georganiseerd met deze collectie, waarbij er voldoende ruimte overblijft voor creativiteit. Bovendien lost de ingebouwde oplaadpunten het probleem van wachttijden op door ze efficiënter te maken. Met zijn modulaire ontwerp biedt de Plump collectie gemak en flexibiliteit aan gebruikers.

De zitting is gemaakt van schuim en gestoffeerd met stof. Het frame is gemaakt van natuurlijk essenhout. Op verzoek van de gebruiker kunnen de modules worden uitgerust met een USB-aansluiting of een tafel. De plint kan zowel van hout zijn als bedekt met stoffen bekleding.

De afmetingen van de Plump collectie zijn als volgt: - Breedte 800 mm, Diepte 800 mm, Hoogte 650 mm - Breedte 1600 mm, Diepte 800 mm, Hoogte 650 mm

De Plump collectie is ontworpen om te functioneren als een comfortabele zitoplossing met ingebouwde oplaadpunten. Met deze collectie hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je telefoon tijdens een belangrijk gesprek leeg raakt. Deze collectie stelt je in staat om je te concentreren op wat echt belangrijk is of te ontspannen in de zachte omhelzing van de fauteuils.

Het project voor de Plump collectie is gestart in mei 2021. Het ontwerp is gemaakt met het oog op de gemeenschappelijke problemen die gebruikers ervaren tijdens het wachten in openbare ruimtes. Uit onderzoek bleek dat gebruikers vaak te maken hebben met een gebrek aan zitruimte en onopgeladen gadgets en telefoons. Om deze problemen aan te pakken, is de Plump collectie gecreëerd, die voldoende zitruimte biedt voor elke gebruiker en ingebouwde oplaadpunten voor hun technologie.

Bij het ontwerpen van de Plump collectie moest rekening worden gehouden met de mogelijkheid om zowel grote open ruimtes als ruimtes met een minimum aantal modules of zelfs één module te gebruiken. Deze behoefte dicteerde de vorm van de modules en hun afmetingen.

De Plump modulaire zitcollectie heeft een minimalistisch ontwerp dat naadloos ronde en vierkante vormen combineert om een functionele en visueel aantrekkelijke oplossing te creëren. De rechte lijnen van de collectie stralen efficiëntie uit, terwijl de zachte buitenlijnen zorgen voor een comfortabele en rustgevende ervaring. Met de verschillende modules kunnen allerlei combinaties worden gemaakt, zowel voor grote als kleine ruimtes. Met de Plump collectie hoef je je geen zorgen te maken dat je telefoon tijdens belangrijke gesprekken leeg raakt, maar kun je comfortabel wachten.

De Plump collectie heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, professionaliteit en innovatie. De Plump collectie werd bekroond met de Zilveren A' Design Award, wat getuigt van de uitstekende technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden. Het ontwerp straalt een opmerkelijk niveau van excellentie uit en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Elena Prokhorova
Afbeeldingscredits: Elena Prokhorova
Projectteamleden: Elena Prokhorova
Projectnaam: Plump
Projectklant: Elena Prokhorova


Plump IMG #2
Plump IMG #3
Plump IMG #4
Plump IMG #5
Plump IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp