Couple Quilt: Dubbele Temperatuurregeling voor Ultiem Comfort

Ontworpen door Yao Lu

De temperatuur in bed kan een bron van conflict zijn voor stellen, vooral als ze verschillende warmtebehoeften hebben. De Couple Quilt, ontworpen door Yao Lu, biedt de perfecte oplossing met zijn unieke dubbele temperatuurregelingstechnologie. Deze innovatieve quilt zorgt ervoor dat zowel mannen als vrouwen comfortabel kunnen slapen, ongeacht hun individuele warmtebehoeften.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit het feit dat vrouwen over het algemeen een lagere stofwisseling hebben dan mannen. Hierdoor voelen vrouwen zich vaak kouder wanneer ze onder dezelfde quilt slapen. Traditionele quilts bieden meestal slechts één warmtegraad, wat niet voldoet aan de verschillende behoeften van mannen en vrouwen. De Couple Quilt is echter anders.

De quilt is opgedeeld in twee delen, elk met een andere temperatuurzone. Het deel voor mannen is licht en ademend, waardoor ze warm blijven zonder oververhit te raken. Het deel voor vrouwen volgt nauwkeurig de fysiologische curve van het lichaam en biedt een meer omhullende warmte. Op deze manier kunnen stellen onder dezelfde quilt slapen en toch genieten van relatief onafhankelijke temperatuurzones.

De technologie achter de Couple Quilt is even indrukwekkend. Het mannelijke gedeelte van de quilt is voorzien van een micro-luchtcirculatiesysteem dat overtollige warmte en zweet afvoert. Het vrouwelijke gedeelte maakt gebruik van een baffle box en Rapid's micro-druktechnologie om de warmte effectief vast te houden. Hierdoor wordt warmteverlies voorkomen en wordt een meer omhullende warmte geboden.

De Couple Quilt is verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder 200*230cm, 220*240cm en 248*248cm. Het ontwerp maakt gebruik van hoogwaardige materialen, zoals ganzendons, om het ultieme comfort te garanderen. De quilt is ook voorzien van identificatiegespen aan de vier hoeken, vierkant voor mannen en rond voor vrouwen, zodat gebruikers gemakkelijk het juiste gebied kunnen identificeren.

Het ontwikkelingsproces van de Couple Quilt begon in april 2019 in Hangzhou, China en Japan. Na uitgebreid onderzoek en testen werd het ontwerp in april 2020 voltooid. De quilt werd officieel gelanceerd in juli 2020 in Hangzhou, China.

De Couple Quilt heeft al erkenning gekregen voor zijn innovatieve ontwerp. Het ontving de Bronzen A' Design Award in de categorie Meubelontwerp in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en technische vaardigheden en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met de Couple Quilt kunnen stellen genieten van een goede nachtrust zonder compromissen te sluiten op het gebied van comfort. Deze unieke quilt met dubbele temperatuurregeling is een ware gamechanger voor koppels over de hele wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Philip Lu
Afbeeldingscredits: Philip Lu
Projectteamleden: Lu Yao
Projectnaam: Couple Quilt
Projectklant: Philip Lu


Couple Quilt IMG #2
Couple Quilt IMG #3
Couple Quilt IMG #4
Couple Quilt IMG #5
Couple Quilt IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp