Side-Sleep: Een Bionisch Kussen voor een Comfortabele Nachtrust

Een Innovatief Ontwerp van Yao Lu

Inleiding

Veel mensen geven er de voorkeur aan om op hun zij te slapen, maar hun kussens zijn mogelijk niet geschikt voor deze slaaphouding. Vooral voor degenen die hun handen langdurig onder hun hoofd leggen, kan dit leiden tot pijn en tintelingen, waardoor de kwaliteit van de slaap wordt verminderd. Oncomfortabel zijwaarts slapen kan leiden tot ademhalingsproblemen en meer pijn. Om de ademhaling en pijn te verbeteren, hebben we een kussen ontworpen dat gebruikers een gevoel van veiligheid en comfort geeft.

Unieke Eigenschappen

Het bionische zij-slaapkussen, geïnspireerd op de biologische vlindervleugel, helpt bij het ontwikkelen van goede slaapgewoonten, bevordert de ademhaling, verbetert het snurken en de slaapkwaliteit. De bovenste laag wikkelt zachtjes om het hoofd, terwijl de onderste laag het hoofd ondersteunt. Bij het slapen op de zij kan het plaatsen van de hand tussen de lagen gevoelloosheid voorkomen als gevolg van zenuwcompressie. Het kussen kan in verschillende situaties worden gebruikt. Je kunt niet alleen de bovenste laag gebruiken, maar ook beide lagen samen.

Technologie en Specificaties

Het buitenmateriaal is gemaakt van 100S katoen satijn met antibacteriële technologie uit Zwitserland. De binnenste laag is gemaakt van 40S katoenen stof, wat doordringing en een vreemd gevoel voorkomt. Het kussen heeft twee lagen. De bovenste laag maakt gebruik van het "vlindervleugel" ontwerp geïnspireerd op de bionica. Beide zijden van de kussenkern zijn gevuld met bultjes. De vulling bestaat uit 95% Pools wit ganzendons, zacht en comfortabel. De onderste laag is gevuld met 2-4 cm wit ganzendons, wat een ondersteunende rol speelt. De afmetingen van het kussen zijn 460 mm * 670 mm, de bovenste kussensloop is 410 mm * 690 mm en de onderste kussensloop is 450 mm * 720 mm.

Gebruik en Voordelen

Het gesplitste nekondersteuningsstructuurontwerp van het zij-slaapkussen ondersteunt de nek en behoudt de hoogte. Wanneer het hoofd in het midden rust, zullen de kussenzakken aan beide zijden van de bovenste laag natuurlijk omhoog komen om de achterkant van het hoofd beter te laten passen. Het inzakken van het hoofd zorgt voor een gevoel van omhulling en veiligheid. De hand kan in de opening tussen de twee lagen worden geplaatst om pijn en ongemak te voorkomen die worden veroorzaakt door langdurig slapen op de zij met de hand onder het hoofd.

Ontwerp en Lancering

Het project begon in maart 2019 in Japan en Hangzhou, China, werd voltooid in maart 2020 in Hangzhou, China, en werd gelanceerd in juni 2020 in Hangzhou, China.

Prijs en Erkenning

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp in 2021. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld en positieve gevoelens teweegbrengen.

Met het Side-Sleep kussen kunnen zij-slapers genieten van een goede nachtrust met verbeterde ademhaling en verminderd snurken. Dit innovatieve ontwerp van Yao Lu biedt comfort en ondersteuning, waardoor het een must-have is voor iedereen die graag op zijn zij slaapt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Philip Lu
Afbeeldingscredits: Philip Lu
Projectteamleden: Yao Lu
Projectnaam: Side-Sleep
Projectklant: Philip Lu


Side-Sleep IMG #2
Side-Sleep IMG #3
Side-Sleep IMG #4
Side-Sleep IMG #5
Side-Sleep IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp