De Hoekcollectie: Een Meesterwerk van Liang Chi Guo

Een Nieuwe Dimensie in Zitmeubilair

In de wereld van design is innovatie de sleutel tot succes. Liang Chi Guo's Hoekcollectie, een 3-zits bank, belichaamt deze geest door een unieke fusie van traditioneel Taiwanees vakmanschap en moderne esthetiek.

Geïnspireerd door de traditionele Taiwanese kruk, brengt de Hoekcollectie de rijke erfenis van Taiwan tot leven. De bank kenmerkt zich door een houtverbindingstechniek zonder metalen sluitingen en een opvallend gaasachtig zitoppervlak. Deze elementen dragen bij aan een lichtgewicht en eenvoudige constructie, die toch een verfijnd en hedendaags meubelstuk vormt.

De bank onderscheidt zich door afgeronde poten die niet alleen de fijnheid en uniciteit van het houtpatroon overbrengen, maar ook botsingen met scherpe randen voorkomen. Het lichte en luchtige ontwerp zorgt voor een gelijkmatige, harmonieuze uitstraling en smeedt een verfijnde artistieke kruk met een heldere houtkleur en vier afgeronde hoeken voor een elegante touch.

De realisatie van de Hoekcollectie maakt gebruik van pen-en-gatverbindingen voor een perfecte vergrendeling zonder metalen sluitingen. Deze structurele vormgeving versterkt de duurzaamheid, zelfs bij verschillende houtsoorten. Het zitoppervlak is handgemaakt met traditionele Taiwanese technieken voor het vlechten van rotan, wat zorgt voor een veerkrachtige structurele integriteit en een lichtgewicht voor gemakkelijk transport.

Met afmetingen van 1245 mm breed, 350 mm diep en 420 mm hoog, is de Hoekcollectie een toonbeeld van technische specificaties die samenkomen in een stijlvol geheel. De bank is niet alleen een meubelstuk, maar ook een statement van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, aangezien het volledig biologisch afbreekbaar is door het gebruik van natuurlijk hout en rotan.

Het ontwerp van de Hoekcollectie is een moderne interpretatie van vroege Taiwanese hout- en rotankrukken, geïntegreerd in de hedendaagse huisstijl. De bank is volledig handgemaakt van natuurlijk hout, wat resulteert in een lichtgewicht, maar verfijnd kunstwerk dat elegantie uitstraalt. Het project, gestart in Taiwan in maart 2022, heeft al erkenning gekregen door het winnen van de Iron A' Furniture Design Award in 2024, een bewijs van zijn praktische, innovatieve ontwerp dat voldoet aan professionele en industriële eisen.

De uitdagingen van het behouden van traditionele houtverbindingen en rotanpersingstechnieken in een tijd waarin experts in deze vaardigheden afnemen, zijn overwonnen. Het is de hoop dat met de stijgende populariteit van de Hoekcollectie, deze traditionele maar nuttige en kosteneffectieve technieken weerspiegeld worden in moderne meubels die zowel conventionele als geavanceerde praktijken combineren. Met een gepatenteerd ontwerp, patentnummer 112102722, en de prestigieuze A' Design Award op zak, is de Hoekcollectie een belichaming van vakmanschap en innovatie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Liang-Chi Guo
Afbeeldingscredits: [Image # 1: Photographer Liang-Chi Guo , Corner Bench, 2022] [Image # 2: Photographer Liang-Chi Guo , Corner Bench, 2022] [Image # 3: Photographer Liang-Chi Guo , Corner Bench, 2022] [Image # 4: Photographer Liang-Chi Guo , Corner Bench, 2022] [Image # 5: Photographer Liang-Chi Guo , Corner Bench, 2022]
Projectteamleden: Liang-Chi Guo
Projectnaam: The Corner Collection
Projectklant: Tomood Studio


The Corner Collection IMG #2
The Corner Collection IMG #3
The Corner Collection IMG #4
The Corner Collection IMG #5
The Corner Collection IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp