Glansrijke Golven van Kennis

Kuo-Hsiang Kuo's Publieke Kunstwerk Reflecteert Eeuwige Kennisstroom

In het hart van Kaohsiung, Taiwan, verrijst een kunstwerk dat de dynamiek van licht en beweging vangt en de onophoudelijke stroom van kennis symboliseert. Ontworpen door Kuo-Hsiang Kuo, is 'Sparkling Ripples' een lofzang op de kracht van onderwijs en innovatie.

Deze driedimensionale reliëfsculptuur, met rimpelingen als het primaire creatieve element, maakt gebruik van verschillende cirkels die elkaar kruisen om intrigerende patronen en kleurblokken te vormen. De roestvrijstalen watergolfbeelden dragen bij aan een dynamische visuele weergave op de muur, gekenmerkt door overlappende hoogtes en een gevoel van diepte. Dit glinsterende kunstwerk symboliseert de onophoudelijke stroom van kennisverspreiding binnen een campus die bruist van vreugde en positiviteit, en leidt studenten actief naar een mooie, overvloedige en hoopvolle toekomst.

Uniek aan dit kunstwerk, geconceptualiseerd rond het thema watergolven, is het gebruik van zorgvuldig handingelegde glasmozaïek en roestvrij staal. Door de unieke eigenschappen van deze materialen reageert het stuk dynamisch op veranderingen in licht en wind, zowel overdag als 's nachts. Vooral 's avonds creëren de spiegelachtige watergolven, verlicht door schijnwerpers, concentrische cirkels van schitterende golvingen, die zich uitstrekken in de gangruimte. Dit ontwerp overstijgt tastbare ruimtelijke grenzen en staat als het kenmerkende element van het kunstwerk.

De kleurrijke patronen van dit kunstwerk zijn nauwgezet vervaardigd met behulp van handgemaakte glasmozaïek. Tijdens het productieproces hebben we schildertechnieken en -concepten geïntegreerd. In elk kleurblok binnen hetzelfde palet hebben we vergelijkbare tinten glas gemengd. Dit versterkt niet alleen de visuele impact en driedimensionaliteit van de compositie, maar creëert ook een gradiënteffect.

De afmetingen van het kunstwerk zijn indrukwekkend: 300 cm x 745 cm x 30 cm. Het kleurrijke patroon van dit kunstwerk is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een technisch hoogstandje. De roestvrijstalen watergolfmotieven, met hun spiegelachtige oppervlak, zijn slechts met een centrale metalen steunstang aan de muur bevestigd. Door de trillingen veroorzaakt door de wind, vullen ze de gekleurde glasmozaïek op de muur aan, waardoor een schitterende sfeer ontstaat.

Deze creatie is het resultaat van een project dat begon in mei 2021 en voltooid werd met de installatie in januari 2022. Het onderliggende onderzoek voor dit ontwerp gebruikte glasmozaïek om meerdere vormen en kleurblokken te creëren die verweven zijn met cirkelvormige en verticale en horizontale lijnen. De spiegelende roestvrijstalen watergolven contrasteren met de afbeeldingen op de achtergrondmuur en creëren door lichtreflectie en windvibraties licht- en schaduwrimpelingen op de grond, die de fysieke grenzen van de ruimte doorbreken en een unieke visuele ervaring creëren.

'Sparkling Ripples' heeft de prestigieuze Iron A' Design Award in de categorie Fine Arts and Art Installation Design in 2024 gewonnen. Deze erkenning wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Gerespecteerd voor het integreren van industriële best practices en bekwame technische kenmerken, dragen ze bij aan een betere wereld door vervulling en positieve gevoelens.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kuo-Hsiang Kuo
Afbeeldingscredits: Photos #1, #2, #3, #4, #4 photographer - Kuo,Kuo-Hsiang Video - Changs.Art
Projectteamleden: Kuo-Hsiang Kuo
Projectnaam: Sparkling Ripples
Projectklant: National Kangshan Senior High School


Sparkling Ripples IMG #2
Sparkling Ripples IMG #3
Sparkling Ripples IMG #4
Sparkling Ripples IMG #5
Sparkling Ripples IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp