Ceramics Extension: Een Futuristische Installatie die Traditioneel Ambacht en Moderne Technologie Combineert

Een Kunstinstallatie van Tairan Hao en Shan Xu

Inleiding

De relatie tussen de virtuele wereld en de echte wereld vormt de basis van de installatie Ceramics Extension. Deze unieke kunstinstallatie combineert traditioneel handgemaakte keramische sculpturen met 3D-geprinte plastic sculpturen. Met behulp van reflecterende glazen spiegels en LED-verlichting creëert de installatie een futuristische en fantasierijke omgeving. Het doel van deze installatie is om de communicatie tussen het verleden en de toekomst, moderne technologie en traditioneel ambacht, en de echte wereld en de virtuele wereld te laten zien.

De Installatie

De installatie bestaat uit in totaal 130 sculpturen, waarvan de helft 3D-geprint is en de andere helft met de hand is gemaakt. De sculpturen zijn zorgvuldig gerangschikt in een ruimte van 15m x 15m x 15m. Door de aanwezigheid van de sculpturen en de reflecterende spiegels ervaren de toeschouwers een gevoel van visuele oneindigheid. De interactie met de installatie creëert het idee dat alles en iedereen eindeloos wordt uitgebreid. De toeschouwers worden meegenomen naar een fantasiewereld die ze zelf hebben gecreëerd.

De Technologie

De installatie maakt gebruik van verschillende technologieën, waaronder 3D-printen, plastic, aluminium spiegels, porselein en LED-verlichting. De combinatie van deze materialen en technieken zorgt voor een unieke visuele ervaring. De keuze voor aluminium spiegels als hoofdmateriaal zorgt voor een optimale reflectie en een betoverende sfeer.

De Uitdagingen

Een van de uitdagingen tijdens het ontwerpproces was het vinden van de juiste manier om de sculpturen te rangschikken. Sommige keramische sculpturen waren te zwaar om met touwen aan het plafond te bevestigen. Daarom zijn de meeste sculpturen opnieuw gemaakt en geprint met een 3D-printer, waarbij lichtere materialen zijn gebruikt en de oppervlakte is voorzien van een glanzende witte kleur.

Locatie en Tijdlijn

Het project begon in 2016 in Beijing en werd in 2017 voltooid. De installatie werd tentoongesteld in het Beijing Today Art Museum in 2017.

Conclusie

Ceramics Extension is een unieke kunstinstallatie die traditioneel ambacht en moderne technologie op een innovatieve manier combineert. Met behulp van reflecterende spiegels en LED-verlichting creëert de installatie een betoverende omgeving waarin de toeschouwers worden meegenomen naar een fantasiewereld. Deze installatie laat zien hoe de virtuele wereld en de echte wereld met elkaar communiceren en hoe technologie ons in staat stelt om de grenzen van de werkelijkheid te definiëren.

Afbeeldingen:

Afbeelding 1: Fotograaf Tairan Hao, 2017

Afbeelding 2: Fotograaf Tairan Hao, 2017

Afbeelding 3: Fotograaf Tairan Hao, 2017

Afbeelding 4: Fotograaf Tairan Hao, 2017

Afbeelding 5: Fotograaf Tairan Hao, 2017

Auteursrecht:

Copyrights behoren toe aan Shan Xu en Tairan Hao, 2017

Prijzen en Erkenning:

Deze installatie heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Beeldende Kunst en Kunstinstallatie Ontwerp in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die authenticiteit en vindingrijkheid uitstralen. De installatie combineert kunst, wetenschap, design en technologie op een innovatieve manier en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tairan Hao
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Tairan Hao, 2017 Image #2: Photographer Tairan Hao, 2017 Image #3: Photographer Tairan Hao, 2017 Image #4: Photographer Tairan Hao, 2017 Image #5: Photographer Tairan Hao, 2017
Projectteamleden: Designer: Shan Xu Artist: Tairan Hao
Projectnaam: Ceramics Extension
Projectklant: Tairan Hao


Ceramics Extension IMG #2
Ceramics Extension IMG #3
Ceramics Extension IMG #4
Ceramics Extension IMG #5
Ceramics Extension IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp