Oneindige Opvolging: Een Kunstwerk dat Natuur en Cultuur Verenigt

De Verbeelding van Xinxian Waterval in Keramiek

In de Neidong National Forest Recreation Area in Taiwan staat een opmerkelijk kunstwerk dat de lokale ecologie en Atayal-cultuur viert. Dit werk, genaamd 'Endless Succession', is een toonbeeld van vakmanschap en interactieve kunst.

De entree van de Neidong National Forest Recreation Area is verrijkt met een indrukwekkend keramisch kunstwerk, gecreëerd door Jin Ying Yei Tao Pottery Ltd. Het kunstwerk, genaamd 'Endless Succession', is niet alleen een visueel spektakel maar nodigt ook uit tot interactie. De installatie is geïnspireerd op de natuurlijke schoonheid van de Xinxian Waterval en weerspiegelt de bijzondere kenmerken van het landschap met een gracieuze parabool die de waterval nabootst.

De vorm van het kunstwerk, dat doet denken aan het oneindigheidssymbool, belichaamt de diversiteit van de lokale ecologie en cultuur. Het doorlatende ontwerp fungeert als een poort die bezoekers verwelkomt in een oase van natuur. De groene kleur, verrijkt met rode en zwarte totems, en de realistische dier- en plantmotieven nodigen uit tot een dichterbij bekijken en interactie.

De realisatie van 'Endless Succession' was een technologische uitdaging. Het kunstwerk is vervaardigd uit klei en glazuur, gehard op een hoge temperatuur van meer dan 1.200 graden Celsius, wat zorgt voor een hoge hardheid en kleurvastheid. Dit maakt het kunstwerk veilig en bestendig tegen weersinvloeden en aanraking. De hoogte van het werk is ongeveer 450cm, en de breedte neemt zo'n 250cm in beslag, wat het een imposante verschijning maakt.

De totstandkoming van dit kunstwerk was een primeur voor het team van Jin Ying Yei Tao Pottery Ltd. Het kleiwerk werd laag voor laag opgebouwd en vervolgens met de hand uitgesneden en in secties gebakken. Het mengen van de glazuren was cruciaal voor de juiste kleurweergave, wat de expertise van het team onderstreept.

De interactie met het kunstwerk is een vernieuwende ervaring. Het is krasbestendig, niet-toxisch, weerbestendig en kleurvast, wat het publiek aanmoedigt om het kunstwerk aan te raken en te ervaren. Het combineert menselijke en ecologische elementen van Neidong en brengt de diepte en schoonheid van de plaats tot leven.

Na de tyfoon Soudelor in 2015, die veel schade aanrichtte in het recreatiegebied, werd 'Endless Succession' in augustus 2018 voltooid als onderdeel van een vernieuwingsproject. Het team heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de lokale omgeving en cultuur om een kunstwerk te creëren dat esthetiek en consistentie uitstraalt. Het resultaat is een kunstwerk dat de diversiteit van de lokale soorten en de Atayal-cultuur viert.

'Endless Succession' heeft in 2024 de Bronzen A' Design Award in de categorie Fine Arts and Art Installation Design gewonnen, een erkenning voor uitzonderlijke en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen. Het kunstwerk is geprezen om het incorporeren van beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jin Ying Yei Tao Pottery Ltd
Afbeeldingscredits: Jin Ying Yei Tao Pottery Ltd
Projectteamleden: Jin Ying Yei Tao Pottery Ltd
Projectnaam: Endless Succession
Projectklant: Jin Ying Yei Tao Pottery Ltd


Endless Succession IMG #2
Endless Succession IMG #3
Endless Succession IMG #4
Endless Succession IMG #5
Endless Succession IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp