Stalker: Een Meesterwerk van Design en Reflectie

Een Meubelstuk dat een Filosofische Dialoog Creëert

De Stalker, ontworpen door Milincu Camil en Tudoran Otilia, is een uniek meubelstuk dat kunst en design combineert met een diepgaande filosofische betekenis. Met zijn mysterieuze laden en prisma-reflectoren, creëert de Stalker een visuele en intellectuele dialoog met iedereen die ermee in aanraking komt.

De Stalker is geïnspireerd door de Covid-19 pandemie, die ons dwong om naar onszelf te kijken en te reflecteren. Dit meubelstuk vertegenwoordigt onze alter ego, altijd en obsessief terugkijkend. Als een spiegelbeeld moet het een ziel hebben, en daarom worden persoonlijke items, ankers van onze vroegere zelf, bewaard in de laden van de Stalker, verborgen achter een verticale donkere textuur.

Wat de Stalker onderscheidt van andere meubelstukken is zijn vermogen om de kijker niet onberoerd te laten. Hij staart in de ziel van de toeschouwer en weerspiegelt verschillende facetten van diens persoonlijkheid. Met zijn vele geheime laden, verborgen achter een verticale donkere textuur, is de Stalker een mysterieuze kast van laden. Maar dat is niet alles. Het meubelstuk heeft ook vier prisma-reflectoren die de ogen van de toeschouwer reflecteren vanuit elke hoek waar men staat. Dit creëert een visuele en filosofische dialoog met iedereen die ermee in aanraking komt.

De Stalker is gemaakt van beukenhout, essenhout, multiplex, spiegels, verzinkt staal en vertind staal. Met zijn afmetingen van 400 mm x 400 mm x 1700 mm kan het meubelstuk vrij in een kamer worden geplaatst, zodat het vanuit elke hoek benaderd kan worden.

Het ontwerpproces van de Stalker was een uitdaging op zich. Het ontwerpteam moest creatieve, technische en onderzoeksmatige obstakels overwinnen om dit unieke meubelstuk te realiseren. Het positioneren en uitlijnen van de prisma-reflectoren was een van de moeilijkste uitdagingen, gevolgd door het vinden van een manier om een symmetrisch frame te maken, zodat de laden aan alle zijden geplaatst konden worden. Daarnaast werden verschillende afwerkingsmethoden getest om het gewenste resultaat te bereiken.

De Stalker is niet zomaar een meubelstuk, maar een kunstwerk dat de grens tussen kunst en meubeldesign overschrijdt. Het is een reflectie van onze persoonlijkheden en een weerspiegeling van onszelf. Met zijn unieke ontwerp en diepgaande betekenis is de Stalker een ware blikvanger die een blijvende indruk achterlaat.

De Stalker heeft ook erkenning gekregen voor zijn uitmuntende ontwerp. In 2022 werd het bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Fine Arts and Art Installation Design. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met zijn unieke combinatie van design, reflectie en filosofie is de Stalker een meesterwerk dat de grenzen van de traditionele meubelkunst overschrijdt. Het nodigt iedereen uit om na te denken over zichzelf en de wereld om hen heen, en creëert een visuele en intellectuele ervaring die lang bijblijft.

Afbeeldingen: Fotograaf: Diana Bilec, De Stalker, 2022.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Camil Octavian Milincu
Afbeeldingscredits: Image 1-5: photographer: Diana Bilec, The Stalker, 2022.
Projectteamleden: Milincu Octavian Camil Tudoran Otilia Alexandra
Projectnaam: Stalker
Projectklant: Camil Octavian Milincu


Stalker IMG #2
Stalker IMG #3
Stalker IMG #4
Stalker IMG #5
Stalker IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp