Interpretatie van Ongemak: Een Olieverfschilderij Serie door YunFen Wang

De Kunst van het Ongemak: YunFen Wang Onderzoekt de Grenzen van Aandacht en Interactie

YunFen Wang, een getalenteerde kunstenaar, heeft een olieverfschilderij serie gecreëerd genaamd "Interpretatie van Ongemak". Deze serie onderzoekt het delicate evenwicht tussen aandacht en druk in sociale interacties. Wang's werk is bekroond met de Bronzen A' Fine Arts and Art Installation Design Award in 2022.

YunFen Wang's inspiratie voor deze serie komt voort uit haar persoonlijke ervaringen en de universele menselijke zorg over hoe anderen ons zien. Ze stelt dat deze zorg vaak fungeert als onze onzichtbare levensstandaard. Wang's werk onderzoekt de spanning tussen het verlangen naar aandacht en het ongemak dat te veel aandacht kan veroorzaken.

Wat deze serie uniek maakt, is Wang's vermogen om de subtiele nuances van sociale interacties vast te leggen. Ze stelt de vraag: hoeveel aandacht is te veel? En hoe ontstaat dit gevoel van ongemak? Door deze vragen te stellen, nodigt Wang de kijker uit om na te denken over de comfortabele afstand van interactie tussen mensen.

Wang's techniek combineert zowel indirecte als directe schildermethoden. De indirecte schildermethode, een techniek van klassiek realistisch olieverfschilderij, wordt eerst in zwart-wit voltooid en vervolgens wordt er kleur op geglazuurd. De directe schildermethode, een methode van hedendaags schilderen, superponeert de aangepaste kleur direct op het canvas. Ze gebruikt olieverf op houten panelen en canvas voor haar werken.

De serie bestaat uit verschillende formaten, variërend van 24 x 48 inch tot 12 x 12 inch. De werken zijn tentoongesteld in galerijen en dienen als gesprekstools voor bezoekers. De projecten begonnen in San Francisco in 2020 en hebben deelgenomen aan Contemporary Venice 2021 in Italië en Small Works 2021 in New York.

Wang's onderzoek voor dit project richtte zich op het creëren van een ongemakkelijke sfeer. Ze koos voor ogen en handen als de belangrijkste elementen om emoties uit te drukken, en de onnatuurlijke combinatie van deze twee elementen maakt het beeld aantrekkelijk en intrigerend. Het grootste creatieve en technische uitdaging was het idee en de sfeer van het project. De handen moesten harmonieus in het beeld worden geplaatst zonder de schoonheid te verliezen.

Deze serie heeft de prestigieuze Bronzen A' Fine Arts and Art Installation Design Award in 2022 gewonnen. Deze prijs wordt uitgereikt aan uitmuntende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van de beste praktijken in kunst, wetenschap, design en technologie, en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van het leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: YunFen Wang
Afbeeldingscredits: YunFen Wang
Projectteamleden: YunFen Wang
Projectnaam: Interpreting Discomfort
Projectklant: YunFen Wang


Interpreting Discomfort IMG #2
Interpreting Discomfort IMG #3
Interpreting Discomfort IMG #4
Interpreting Discomfort IMG #5
Interpreting Discomfort IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp