Gouden Punt Invasie

Een Ephemeral Kunstinstallatie die Geluk en Vreugde Brengt

Deze unieke kerstversiering buiten het Ritz Carlton Hotel in Bahrein is een adembenemende gouden tunnel die mensen betovert en transformeert. Het ontwerp is geïnspireerd op de legende van Midas, waarbij alles wat hij aanraakte in goud veranderde. In plaats van mensen in goud te veranderen, verandert deze installatie hun gemoedstoestand in iets beters, gelukkiger en lichter.

De "Gouden Punt Invasie" is een tijdelijke kunstinstallatie gemaakt door Impactplan Art Productions. Het is een unieke kerstversiering die zich onderscheidt van andere decoraties. Het is geen statisch object, maar beweegt mee met de wind en creëert schitterende reflecties in de omgeving. Overdag heeft het een charmante uitstraling en 's avonds, wanneer de verborgen lichten in het midden van de gouden pailletten aangaan, ontstaat er een ander beeld dat de toeschouwer betrekt bij de veranderingen in de omgeving.

De installatie bestaat uit 1.000.000 gouden pailletten van ongeveer 90 mm in diameter, die zijn bevestigd aan een net van 2600m² versterkt PVC. De pailletten zijn gerangschikt in kettingen van verschillende lengtes, variërend van 10 stuks van ongeveer 1000 mm tot 60 stuks van 6000 mm. Hierdoor ontstaat het effect van een tunnel, waarbij het centrale gedeelte ongeveer 1000 mm lang is en de lengte toeneemt naar de buitenkant van de installatie toe.

Om de installatie nog magischer te maken, zijn er om de 1000 mm LED-lichtgordijnen in gouden tinten geplaatst. Deze lichten zijn verborgen tussen de gouden pailletten en zorgen voor een verrassend effect wanneer ze 's avonds aangaan. De installatie is ontworpen om mensen te betoveren en uit te nodigen om foto's te maken en te delen op sociale media, waardoor het een viraal fenomeen wordt en bijdraagt aan de bekendheid van de klant door middel van kunst.

De "Gouden Punt Invasie" is een resultaat van intensief onderzoek en creatieve uitdagingen. Het was een uitdaging om een "draagbare" kunstinstallatie van deze omvang te creëren en deze snel op locatie op te bouwen. Het team van Impactplan Art Productions heeft een bevestigingssysteem ontwikkeld waarbij het net opgerold kan worden en in secties kan worden verdeeld, wat het transport en de installatie ter plaatse vergemakkelijkt. Het project vereiste veel ambachtelijk werk en betrok meer dan 100 mensen en honderden uren handmatig werk.

De "Gouden Punt Invasie" heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten op degenen die het hebben ervaren. Het is een kunstwerk dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook een emotionele impact heeft op de toeschouwers. Het nodigt mensen uit om deel te nemen aan de transformatie van hun gemoedstoestand en creëert blijvende herinneringen.

Deze unieke kunstinstallatie heeft Impactplan Art Productions de prestigieuze Gouden A' Design Award opgeleverd in de categorie Schone Kunsten en Kunstinstallaties. Deze award erkent het buitengewone ontwerp en de impact ervan op de wereld. Het is een eerbetoon aan de creativiteit en wijsheid van de ontwerpers en hun vermogen om kunst, wetenschap, design en technologie op een unieke manier te combineren.

De "Gouden Punt Invasie" is een ware blikvanger en een voorbeeld van hoe kunst mensen kan betoveren en transformeren. Het is een kunstwerk dat geluk en vreugde brengt, en een blijvende indruk achterlaat op iedereen die het ervaart.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Impactplan Art Productions
Afbeeldingscredits: Impactplan Art Productions
Projectteamleden: Patrícia Cunha - creative Director/CEO Bruno Almeida - CEO Catarina Maria - designer Bruno Silva - Developer technical department/new products
Projectnaam: Golden Dot Invasion
Projectklant: Impactplan Art Productions


Golden Dot Invasion IMG #2
Golden Dot Invasion IMG #3
Golden Dot Invasion IMG #4
Golden Dot Invasion IMG #5
Golden Dot Invasion IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp