De Trots van de Stad: Een Oase van Kunst in de Stedelijke Jungle

Jung-Mei Wou's Openbare Kunstwerk Verrijkt Taichung City's Maple Garden

Geïnspireerd door de natuurlijke schoonheid van de stedelijke oase, creëert Jung-Mei Wou een openbaar kunstwerk dat de culturele, artistieke en levensstijl van Taichung City verrijkt.

De stedelijke oase is als een spiegel voor de ziel. In de grootsheid van de natuur leren mensen nederig te zijn. Alleen door in de natuur te zijn, kunnen mensen echt spiritueel welvarend zijn. Deze gedachte inspireerde Jung-Mei Wou om 'De Trots van de Stad' te creëren, een openbaar kunstwerk in de Maple Garden in Taichung City.

Maple Garden is een kostbare stedelijke oase en een kenmerkend ecologisch park in Taiwan. De groene ecologie van de tuin biedt leefruimte voor dieren en planten, en het is ook een plek voor mensen om hun geest te ontspannen. Dit beeldhouwwerk met een spiritueel symbool is belichaamd in de openbare ruimte. Het werk drukt de gedachte en het gevoel van de schoonheid van de tuin uit en verrijkt de cultuur, kunst en het leven in Taichung City.

Gemaakt met roestvrijstalen smeedtechnologie, presenteert dit kunstwerk het beeld van vier vogels die opwaarts vliegen. Vanuit verschillende hoeken presenteert het meerdere beelden die lijken op bomen, bloemen en vogels, om de cyclus van de vier seizoenen en de harmonieuze co-existentie van alle levende wezens te tonen. Dit werk is het herkenningspunt van het park dat bezoekers naar de ingang leidt. De positie van het openbare beeldhouwwerk is op het middelpunt van drie kruisende bewegingslijnen. 'De Trots van de Stad' leidt iedereen naar de natuur en hoopt de nachten in Maple Garden te verlichten.

Het project werd voltooid in november 2014 in Taichung City, Taiwan. Dit beeldhouwwerk is een permanent stuk openbare kunst in Maple Garden in Taichung City. De uitdagingen van dit project omvatten het overwinnen van de invloed van windbelasting op de vorm van het beeldhouwwerk en de optimalisatie van oppervlakken. Aerodynamische vormoptimalisatie heeft geholpen om een optimaal ontwerp voor een beeldhouwwerk te bereiken terwijl de windbelasting wordt geminimaliseerd.

'De Trots van de Stad' is bekroond met de Bronzen A' Fine Arts and Art Installation Design Award in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Gewaardeerd voor het opnemen van beste praktijken in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, vertonen ze sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen ze bij aan verbeteringen in de kwaliteit van het leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jung-Mei Wou
Afbeeldingscredits: Jung-Mei Wou
Projectteamleden: Jung-Mei Wou
Projectnaam: Pride Of The City
Projectklant: Jung-Mei Wou


Pride Of The City IMG #2
Pride Of The City IMG #3
Pride Of The City IMG #4
Pride Of The City IMG #5
Pride Of The City IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp