Rostrus: Een Filmset Geïnspireerd door The Lord of the Rings

Een Meesterwerk van Mark Melnikov

Voor liefhebbers van The Lord of the Rings is er goed nieuws. De getalenteerde ontwerper Mark Melnikov heeft een adembenemende filmset gecreëerd genaamd Rostrus. Geïnspireerd door de boeken van J.R.R. Tolkien en de iconische filmtrilogie, is Rostrus een architectonisch meesterwerk dat de artistieke stijl van John Howe omarmt en voldoet aan de hoogste normen van Weta Workshop.

Rostrus onderscheidt zich van andere filmsets door zijn unieke benadering. In een tijdperk waarin visuele effecten voornamelijk worden gecreëerd met behulp van computer technologieën, heeft Melnikov ervoor gekozen om Rostrus op traditionele wijze te realiseren. Dit zorgt voor een gevoel van realisme en onderdompeling, iets waar het publiek naar verlangt. De gedetailleerdheid van de set maakt het plausibel en wanneer een kijker het op het scherm ziet, herkent hij onbewust een echt model en raakt hij meer betrokken en geboeid. In vergelijking met computer 3D-modellen is deze fysieke set geloofwaardiger en veelzijdiger. Het kan niet alleen worden gebruikt voor opnames, maar ook voor tentoonstellingen.

Rostrus is vervaardigd uit medium density fiberboard, acrylonitrile butadiene styreen en polyvinylchloride. De set is gevormd en gegoten met behulp van gegoten plastic (SmoothCast). Met afmetingen van 600 mm breed, 400 mm diep en 760 mm hoog, is Rostrus een indrukwekkend kunstwerk dat de aandacht trekt van elke kijker.

Het ontwerpteam, onder leiding van Mark Melnikov, heeft intensief onderzoek gedaan naar de wereld van The Lord of the Rings. Ze hebben honderden foto's uit de filmproductie en originele schetsen van John Howe bestudeerd om de architectonische stijl van Midden-aarde te analyseren en verder te ontwikkelen. Het ontwerpen van een landmark uit een fantasiewereld is een uitdaging op zich, omdat het zowel geloofwaardig als indrukwekkend moet zijn. Het team heeft echter met succes de stijl weten te integreren en de culturele context te respecteren.

Rostrus is niet alleen een filmset, maar ook een winnaar van de prestigieuze A' Design Award. In 2021 ontving dit ontwerp de Bronze A' Fine Arts and Art Installation Design Award. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Rostrus is een perfect voorbeeld van technische en creatieve vaardigheden die samenkomen om de wereld een betere plek te maken.

Met Rostrus heeft Mark Melnikov een meesterwerk gecreëerd dat de harten van The Lord of the Rings-fans zal veroveren. Deze filmset, geïnspireerd door de rijke wereld van Tolkien, is een eerbetoon aan de verbeelding en het vakmanschap dat nodig is om een fantasy-epos tot leven te brengen. Rostrus is een ware blikvanger die zowel in de filmindustrie als in de kunstwereld bewondering oproept.

Afbeeldingen: Fotograaf Nataliya Degtyareva, Rostrus, 2020


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mark Melnikov
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Nataliya Degtyareva, Rostrus, 2020 Image #2: Photographer Nataliya Degtyareva, Rostrus, 2020 Image #3: Photographer Nataliya Degtyareva, Rostrus, 2020 Image #4: Photographer Nataliya Degtyareva, Rostrus, 2020 Image #5: Photographer Nataliya Degtyareva, Rostrus, 2020
Projectteamleden: Creative direction: Mark Melnikov Assistance: Kseniia Starygina
Projectnaam: Rostrus
Projectklant: Mark Melnikov


Rostrus IMG #2
Rostrus IMG #3
Rostrus IMG #4
Rostrus IMG #5
Rostrus IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp