Trolley Coaster: Een Dynamische Installatie die de Vreugde van het Winkelen oproept

Een Unieke Beleving op de Taiwan Design Expo

Inleiding:

De Trolley Coaster is een opvallende en dynamische installatie die de vreugde en anticipatie van het winkelen in de supermarkt voor de feestdagen oproept. Ontworpen door Chih-Kang Chu, brengt deze installatie het gevoel van een achtbaan naar een themapark, waarbij trolleys als karretjes over de rails glijden. Bezoekers kunnen niet alleen de trolleys zien, maar ook het geluid van de karretjes horen, wat hen doet denken aan een supermarkt. Dit transformeert de design expo in een vrolijke en levendige Super South Supermarket.

De Trolley Coaster is een uniek project dat tot stand is gekomen door een samenwerking tussen de overheid en het publiek. De rails zijn ontworpen en geproduceerd door technici van het handschoenenpoppen theater. De Pingtung County Government en het Taiwan Design Center hebben samengewerkt met een privébedrijf om trolleys te lenen voor de installatie, waardoor kosten worden bespaard en mogelijke verspilling van hulpbronnen wordt voorkomen. Alle trolleys die deel uitmaken van de Trolley Coaster worden na de tentoonstelling veilig teruggebracht naar Carrefour om het publiek verder van dienst te zijn.

De Trolley Coaster is gerealiseerd met oog voor duurzaamheid. Veel grote tentoonstellingen produceren een grote hoeveelheid afval, daarom is er gekozen voor materialen die grotendeels kunnen worden gerecycled en hergebruikt. Al in de vroege planningsfase was er nagedacht over de bestemming van alle materialen na de tentoonstelling. De trolleys zijn geleend van het privébedrijf Carrefour en zullen na de tentoonstelling veilig worden teruggebracht om het publiek verder van dienst te zijn. De rails zijn ontworpen en geproduceerd door technici van het handschoenenpoppen theater. De motoren van de trolleys, evenals de wielen en rails, zullen worden hergebruikt voor het handschoenenpoppen theater, waardoor kosten worden bespaard en verspilling van hulpbronnen wordt voorkomen.

De Trolley Coaster is een indrukwekkende installatie die de hele tentoonstellingsruimte van 6600 m2 omringt. Door middel van twee kruisende rails worden de trolleys langs alle thematische tentoonstellingen geleid, waardoor de ruimte optimaal wordt benut en de verschillende exposities met elkaar worden verbonden.

De Trolley Coaster is een resultaat van zorgvuldig onderzoek en planning. Het doel was om niet alleen de ruimte optimaal te benutten en de concepten van de tentoonstelling te versterken, maar ook om de tentoonstelling meer bekendheid te geven en het publiek te betrekken. Door het visuele en auditieve aspect van winkelen in de supermarkt op te roepen, wordt de lokale enthousiasme van Pingtung weerspiegeld en wordt de design expo dichter bij het publiek gebracht.

De Trolley Coaster bracht echter ook uitdagingen met zich mee. Het ontwerp moest aantrekkelijk zijn en mensen naar de tentoonstelling trekken. Bij de ingang fungeert de Trolley Coaster als een belangrijk visueel element dat mensen uitnodigt om binnen te komen. Eenmaal binnen verdeelt de verhoogde rails onopvallend de tentoonstellingsruimte en verbindt het de verschillende thema's met elkaar.

De Trolley Coaster is een opvallend en innovatief project dat de aandacht heeft getrokken op de Taiwan Design Expo. Het is een voorbeeld van hoe design en technologie kunnen worden gecombineerd om een unieke en meeslepende ervaring te creëren. Het project is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Performing Arts, Stage, Style and Scenery Design. Deze erkenning onderstreept de creatieve en technische vaardigheden die zijn toegepast bij het ontwerp en de realisatie van de Trolley Coaster.

Met meer dan 4,25 miljoen bezoekers heeft de Trolley Coaster een recordaantal bezoekers getrokken naar de Taiwan Design Expo. Het project is een groot succes geworden en heeft bijgedragen aan het versterken van de designgemeenschap en het vergroten van het bewustzijn van design in Taiwan.

Foto credits: Kuo-Min Lee, Trolley Coaster, 2019


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chih-Kang Chu
Afbeeldingscredits: Photographer Kuo-Min Lee, Trolley Coaster, 2019
Projectteamleden: Design Director: Chih-Kang Chu Designer: Meng-Hung Tsai Executive Designer: Shin Yu Design Consultant: Yao-Chou Yu
Projectnaam: Trolley Coaster
Projectklant: Chih-Kang Chu


Trolley Coaster IMG #2
Trolley Coaster IMG #3
Trolley Coaster IMG #4
Trolley Coaster IMG #5
Trolley Coaster IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp