Maritieme Glans: Een Uniek Spektakel van Kunst en Cultuur

Kaohsiung City Government presenteert een meeslepende tentoonstelling tijdens het Taiwan Lantern Festival 2022

De Maritieme Glans, een zeven jaar durend project, werd tot leven gebracht tijdens het Taiwan Lantern Festival 2022 in Kaohsiung. Het ontwerpteam gebruikte de iconische Love River als podium, verwevend lokale cultuur, geschiedenis en industrieel erfgoed in een meeslepende ervaring.

De Maritieme Glans is niet zomaar een tentoonstelling. Het is een verhaal dat de bloei, culturele conflicten en industriële ontwikkeling van het eiland in de afgelopen eeuw beschrijft. Het ontwerpteam, bestaande uit Shih Che, Dennis Che, Yichun Hsu, Hui Chen en Yi-Chien Chou, heeft de relatie tussen Kaohsiung en de zee, schepen en mensen op een creatieve manier geïllustreerd. Dit werd bereikt door het gebruik van beeldende kunst en ontroerende optredens.

Wat dit project onderscheidt van andere, is de unieke integratie van verschillende kunstvormen. Lokaal toneel, Taiwanese rock, Hakka, Yu opera, inheemse oude liedjes, a go-go, Taiwanese opera, muziektheater, traditionele kung fu, popdans en andere inhoud zijn allemaal op één plek samengebracht. Het team gebruikte een muziektheaterbenadering om dezelfde melodie te transformeren en te integreren in de verschillende performancevormen, wat een diepe indruk maakte op het publiek.

De technologie speelde ook een cruciale rol in de realisatie van dit project. Met behulp van projectietechnologie werd het podium omgetoverd tot een boot, waardoor de grootste podiumkunstenschaal in Taiwan werd gecreëerd. De 'boot' in het stuk verwijst naar de drager van de grote geschiedenis, wat het idee van voortdurende vooruitgang impliceert. Aan de andere kant verwijst 'liefde' naar de warmte van de voorstelling en de verwachtingen voor de volgende generatie.

De technische specificaties van het project zijn indrukwekkend. Twintig sets van 30.000 lumen en 70.000 sets van 20.000 lumen projectieapparatuur, gekoppeld aan 400 schitterende lichten, presenteerden 381 meter aan visuele beelden. Dit creëerde de grootste schaal van podiumkunsten in Taiwan. Het publiek genoot van een volledig meeslepende ervaring, omringd door een gigantisch L-vormig podium en bomen die hun lichten veranderden naarmate het stuk vorderde.

De Maritieme Glans is een eerbetoon aan Kaohsiung's cultuur en geschiedenis, die al vierhonderd jaar lang wordt gevoed sinds het begin van het maritieme handelstijdperk. Het project is een grootse Taiwanese muzikale opera die niet alleen gaat over de cultuur en vooruitzichten van Kaohsiung, maar ook over de erfenis en innovatie van de Taiwanese opera.

Deze unieke tentoonstelling werd bekroond met de Gouden A' Performing Arts, Stage, Style and Scenery Design Award in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan buitengewone, opvallende en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kaohsiung City Government
Afbeeldingscredits: Bureau of Cultural Affairs, Kaohsiung City Government
Projectteamleden: Shih Che, Dennis Che, Yichun Hsu, Hui Chen, Yi-Chien Chou
Projectnaam: Maritime Glow
Projectklant: Kaohsiung City Government


Maritime Glow IMG #2
Maritime Glow IMG #3
Maritime Glow IMG #4
Maritime Glow IMG #5
Maritime Glow IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp