Verlicht de Liefdesrivierbaai: Een Verlichtend Kunstwerk

Kaohsiung City Government verlicht de Liefdesrivierbaai met een uniek lichtontwerp

Met de Taiwan Lantaarn Festival van 2022 in het vooruitzicht, heeft de Kaohsiung City Government een uniek lichtontwerp gecreëerd om de Liefdesrivierbaai te verlichten. Het ontwerp, dat de vitaliteit van de stad uitstraalt, strekt zich uit van de bovenloop van de Liefdesrivierbaai tot het Kaohsiung Muziekcentrum en transformeert de rivier in het hoofdlicht van het lantaarnfestival.

Het ontwerpteam gebruikte een koelere kleurtemperatuur en gekleurd licht om de vorm van het gebouw en de toekomstvisie te weerspiegelen. De tentoonstelling is verdeeld in drie secties: METAFLOWS - Licht Eilanden, die de indruk van golven weergeven; de Grote Tijgerbrug, die de afstand tussen de lichten en het publiek uitdaagt; en het Kaohsiung Muziekcentrum, dat muziek, lichten en het landschap van de oever van de Liefdesrivier perfect combineert.

De Liefdesrivierbaai in Kaohsiung heeft een diepgaande culturele en historische achtergrond. Het ontwerpteam gebruikte verlichting als medium om de algehele toeristische ontwikkeling van Kaohsiung te bevorderen. Het Kaohsiung Muziekcentrum, een belangrijke toeristische plek in Kaohsiung, wordt het centrale onderdeel van alle verlichtingssystemen. Verder verbindt het het Kaohsiung Muziekcentrum en de Liefdesrivierbaai met licht om een mijlpaal te creëren voor de 'Asia New Bay Area' en het 'Liefdesrivierbekken'.

Er zijn drie secties in het 'Verlicht de Liefdesrivierbaai'. De eerste is het licht van het geluid van het Kaohsiung Muziekcentrum. Het combineert licht en muziek, uitstrekkend tot de rivieroever, de zee en de lucht. De tweede is het kruishavenlicht van de Grote Tijgerbrug, dat zich uitstrekt van de Love Pier naar de Glorious Pier, over een afstand van 400 meter om de wereld te verbinden en terug te kijken naar onze stad. De elf zeshoekige installaties symboliseren de eilanden die tussen de zeeën liggen, en de 3.300 vierkante meter lichtkunstinstallaties op de zee weerspiegelen de nieuwe stedelijke architectuur van de haven.

De Liefdesrivier heeft een grote geschiedenis. Tegelijkertijd heeft de ontwikkeling van de haven van Kaohsiung de visie van de mensen van Kaohsiung op internationaal niveau gebracht en de internationale blik naar Kaohsiung gebracht. De 'Asia New Bay Area' verbindt de haven van Kaohsiung en de oever van de Liefdesrivier, zodat het Yancheng district met succes kan worden getransformeerd en opnieuw gecreëerd met een glorieuze nieuwe look, terwijl het de welvarende en menselijke kenmerken van Kaohsiung behoudt.

Dit ontwerp werd bekroond met de Platinum A' Lighting Projects and Light Art Design Award in 2023. De Platinum A' Design Award erkent wereldklasse, uitzonderlijke en zeer innovatieve ontwerpen die ongeëvenaarde professionaliteit, genie tonen en bijdragen aan het welzijn van de samenleving. Toegekend aan de bepalende esthetiek van een tijdperk, bevorderen ze de grenzen van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, tonen ze transcendente uitmuntendheid en maken ze de wereld tot een betere plek.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kaohsiung City Government
Afbeeldingscredits: Kaohsiung City Government
Projectteamleden: LUMI Light Studio, FREES, UxU Studio, Unolai Lighting Design & Associates, JO-HIN CREATIVE CO., LTD.
Projectnaam: Light Up the Love River Bay
Projectklant: Kaohsiung City Government


Light Up the Love River Bay IMG #2
Light Up the Love River Bay IMG #3
Light Up the Love River Bay IMG #4
Light Up the Love River Bay IMG #5
Light Up the Love River Bay IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp