Dansen met de Wind: Een Unieke Kunstinstallatie

Ontworpen door Daisuke Nagatomo en Minnie Jan

Dansen met de Wind is een unieke kunstinstallatie die de sporen van de wind visualiseert. Het is een eerbetoon aan de natuur en de manier waarop deze zich aanpast aan de wind. Deze installatie, gecreëerd door de ontwerpers Daisuke Nagatomo en Minnie Jan, is een onderdeel van het Pingtung Luo Shan Feng Arts Festival in Taiwan.

De inspiratie voor deze kunstinstallatie komt van de visualisatie van windsporen. De organische vorm weerspiegelt hoe vormen in de natuur samenleven met de wind, zoals bomen en bergen. De topografie van de LED-stripverlichting is bedoeld om de stroom tussen de kunstinstallatie te visualiseren.

Dansen met de Wind is een kunstinstallatie in Pingtung, Taiwan, als onderdeel van het Pingtung Luo Shan Feng Arts Festival. De locatie staat bekend om de sterke wind in de winter, en deze kunstinstallatie sluit naadloos aan bij de omgeving. De structuur bestaat uit buigzaam staal en bamboe, die bewegen wanneer er wind rond de kunstinstallatie waait.

De installatie is gemaakt van metalen pennen met bamboeschijfjes. De technische specificaties van de installatie zijn een breedte van 2,4 meter, een diepte van 2,4 meter en een hoogte van 2,1 meter.

De Luo Shan Feng is niet alleen de wind, maar ook de drijvende kracht van het leven voor de lokale bevolking. Na te hebben geleerd om met de wind te leven, hebben ze ook een levensstijl ontwikkeld die past bij de lokale omstandigheden. Onder de sterke wind, om een rustgevende sfeer te creëren, is de vorm overwogen om boogvormig te zijn. Door middel van kunstwerken kan de wind de vermoeidheid in het leven wegblazen en mensen laten dansen met de wind. Het werk gebruikt bamboe en stalen staven als primaire materialen, en LED-lichtstrips zijn eromheen geplaatst. De wervelvormige vorm trekt mensen de ruimte in en wordt een ruimte voor toeristische interactie.

Deze installatie heeft de prestigieuze Gouden A' Lighting Projects and Light Art Design Award in 2023 gewonnen. De Gouden A' Design Award wordt toegekend aan prachtige, uitstekende en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het zijn vereerde producten en heldere ideeën die kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevorderen, buitengewone uitmuntendheid belichamen en de wereld aanzienlijk beïnvloeden met hun wenselijke kenmerken.

Met Dansen met de Wind hebben Daisuke Nagatomo en Minnie Jan een kunstwerk gecreëerd dat niet alleen de schoonheid van de natuur viert, maar ook de bezoekers uitnodigt om deel te nemen aan deze viering. Het is een eerbetoon aan de kracht van de wind en de manier waarop deze ons leven vormgeeft.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Daisuke Nagatomo and Minnie Jan
Afbeeldingscredits: Daisuke Nagatomo and Minnie Jan
Projectteamleden: Daisuke Nagatomo Minnie Jan
Projectnaam: Dance With The Wind
Projectklant: Daisuke Nagatomo and Minnie Jan


Dance With The Wind IMG #2
Dance With The Wind IMG #3
Dance With The Wind IMG #4
Dance With The Wind IMG #5
Dance With The Wind IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp