Modulo: Een Revolutie in Modulaire Verlichting

Ontwerper Mohammad Mostafa Sharifianmehr innoveert met aanpasbare lichtmodules

De wereld van inbouwverlichting wordt opnieuw gedefinieerd door Modulo, een luminaire die functionaliteit met esthetiek verenigt en ongeëvenaarde aanpassingsmogelijkheden biedt.

De inbouwverlichting, een veelgebruikt element in moderne architectuur, is niet langer slechts een functionele lichtbron. Het dient ook als een opvallend decoratief kenmerk dat de sfeer van een ruimte kan bepalen. Modulo, ontworpen door Mohammad Mostafa Sharifianmehr, is een luminaire die deze trend naar een hoger niveau tilt door de integratie van aanpasbare modules die zowel veelzijdig als stijlvol zijn.

Modulo onderscheidt zich door zijn drie unieke modules: de Buitenmodule, Binnenmodule en Lampmodule. De Buitenmodule biedt keuzes uit cirkel- of vierkantontwerpen, verschillende afmetingen, kaarsmogelijkheden en een palet aan levendige kleuren. De Binnenmodule heeft zowel verstelbare als vaste opstellingen, verschillende dieptes en kleuropties. De Lampmodule ten slotte, biedt een scala aan dopkleuren, Kelvin-temperatuuropties, lichtintensiteiten en stralingshoeken. Deze combinatie van modules maakt Modulo tot een toonbeeld van ontwerpuitmuntendheid en maatwerk.

De basis van Modulo is vervaardigd uit aluminium, een materiaal dat bekend staat om zijn lage dichtheid en lichtgewicht, wat zorgt voor veilige en duurzame verlichtingsoplossingen. Aluminium heeft bovendien een goede thermische geleidbaarheid, wat essentieel is voor de warmteafvoer van LED's. Door anodiseren krijgt het metaal unieke afwerkingen, wat bijdraagt aan de esthetische waarde van het ontwerp.

Technisch gezien is de standaardgatgrootte voor een enkele kaarslichtmodule 8 cm, wat overeenkomt met de meest gangbare maat voor inbouwverlichting. Deze specificatie toont aan dat Modulo niet alleen vernieuwend is, maar ook praktisch en compatibel met bestaande bouwnormen.

Modulo is het resultaat van een uitgebreid onderzoek naar het transformeren van een veelgebruikte lichtbron in een element dat grotere flexibiliteit in ontwerp biedt met oog op duurzaamheid. De uitdaging lag in het creëren van een harmonieuze ruimte met een inbouwlicht, een armatuur dat eenvoudig in ontwerp kan worden gewijzigd met minimale kosten, omdat slechts één of twee modules hoeven te worden aangepast. Een andere uitdaging was het bijwerken van de structuur van de lichten op basis van nieuwe wetenschap en technologie met minimale vorm- en machineringskosten.

Modulo is niet onopgemerkt gebleven in de designwereld; het ontwerp werd bekroond met de Bronzen A' Design Award in de categorie Verlichtingsprojecten en Lichtkunstontwerp in 2024. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitzonderlijke en creatief vindingrijke ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid bevestigen, en die bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mohammad Mostafa Sharifianmehr
Afbeeldingscredits: Image #1 : Photographer Mohammad Mostafa Sharifianmehr, 2024 Image #2 : Photographer Mohammad Mostafa Sharifianmehr, 2024 Image #3 : Photographer Mohammad Mostafa Sharifianmehr, 2024 Image #4 : Photographer Mohammad Mostafa Sharifianmehr, 2024 Image #5 : Photographer Mohammad Mostafa Sharifianmehr, 2024
Projectteamleden: Mohammad Mostafa Sharifianmehr Seyedsajad Jalalsadat Atieh Koochakmanesh
Projectnaam: Modulo
Projectklant: HOBO


Modulo IMG #2
Modulo IMG #3
Modulo IMG #4
Modulo IMG #5
Modulo IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp