Hitobito: Een Verlichtende Kunstinstallatie die de Diversiteit van Taipei Weerspiegelt

Een samensmelting van traditioneel Aziatisch vakmanschap en architecturale structuur door Daisuke Nagatomo en Minnie Jan

Hitobito, een kunstinstallatie gecreëerd voor het lantaarnfestival in Taipei City in 2023, is een unieke verlichtingsinstallatie die de diversiteit van de stad viert. De installatie, ontworpen door Daisuke Nagatomo en Minnie Jan, combineert traditionele Aziatische ambachtelijke technieken met moderne architecturale structuren.

De inspiratie voor Hitobito kwam van de plekken waar mensen samenkomen en de diversiteit van Taipei City voelen. De gevlochten bamboe gevel en wit geschilderde stalen buizen vertegenwoordigen de ontmoeting van de traditionele Aziatische ambachtelijke methode met de architecturale structuur. Het ontwerp van de structuur is geïnspireerd op het Chinese karakter van een persoon, dat twee leden voorstelt die elkaar ondersteunen.

De installatie heeft twee kleine ingangen die samenkomen in één ruimte waar mensen de projectie op de grond kunnen bekijken. De handmatig gebogen stalen buisstructuur is bekleed met bamboe deuvels van 1 cm breed. In het midden van de installatie is een projector geïnstalleerd om de motion graphic op de vloer te projecteren.

Met een breedte van 9,8 meter, een diepte van 7,8 meter en een hoogte van 3,5 meter, is Hitobito een indrukwekkende installatie. Bezoekers betreden de ruimte individueel en ontmoeten elkaar in de grotere ruimte waar een projectie van bewegende beelden te zien is. De installatie is 's nachts verlicht met warme verlichting om de bezoekers te omhullen en hun emotionele toestand met de ruimte te synchroniseren.

Hitobito werd geselecteerd als een van de nieuwe immigranteninstallaties om de diversiteit van Taiwan te vieren, een land waar vele nationaliteiten samenwerken en leven. De installatie is een combinatie van industrieel materiaal en traditioneel Aziatisch bamboe vakmanschap, een uitdaging die het team met succes heeft overwonnen.

Deze unieke kunstinstallatie werd bekroond met de Bronzen A' Lighting Projects and Light Art Design Award in 2023, een prijs die wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. De prijs wordt hoog aangeschreven voor het incorporeren van de beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en draagt bij aan de verbetering van de levenskwaliteit, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Daisuke Nagatomo and Minnie Jan
Afbeeldingscredits: Daisuke Nagatomo and Minnie Jan
Projectteamleden: Daisuke Nagatomo Minnie Jan Jenny Yeh Hao Sung
Projectnaam: Hitobito
Projectklant: Daisuke Nagatomo and Minnie Jan


Hitobito IMG #2
Hitobito IMG #3
Hitobito IMG #4
Hitobito IMG #5
Hitobito IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp