Coach the Coaches: Een Unieke Gids voor Voetbaltrainers

Een Infografische Benadering voor Duidelijke Instructies

De complexe structuur van het boek heeft het ontwerp ervan bepaald. De inhoud is georganiseerd in vergelijkbare blokken informatie die verschillen op basis van gegevens en op pagina's zijn samengesteld als een legospel. Elk visueel hulpmiddel is gebruikt om met het boek te werken tijdens de trainingssessie: het gedurfde kleurenpalet helpt bij het navigeren door de secties, de lengte van de plaat aan de zijkant van elke pagina geeft de subcategorie aan, enzovoort. Het voetbalveldraster samen met technische instructies dient als onderliggende basis voor de visuele stijl.

Coach the Coaches is een unieke gids die is ontwikkeld voor het trainingsprogramma voor voetballers van 10-14 jaar oud. Het is gemaakt voor voetbaltrainers, zodat ze het trainingsprogramma in hun dagelijkse werk kunnen implementeren. Het belangrijkste doel was om de oorspronkelijke tekstzware materialen om te zetten in duidelijke instructies en navigatie door de verschillende delen van het boek zo eenvoudig mogelijk te maken. De oplossing was om infographics te gebruiken in plaats van tekst en de focus te leggen op de structuur van het boek.

Het project begon in januari 2016 en het resultaat werd gepresenteerd tijdens de persconferentie ter gelegenheid van de lancering van het "Coach the Coaches" programma in oktober 2016. Het trainingsprogramma voor voetballers van 10-14 jaar oud is ontwikkeld door Adidas, de Duitse Voetbalbond en de Russische Voetbalbond. De 300 pagina's tellende gids is gemaakt voor trainers, zodat zij het systeem in hun dagelijkse werk kunnen implementeren. Om het boek gebruiksvriendelijk te maken, wordt alle inhoud gepresenteerd in de vorm van infographics. Het voetbalveldraster dient als inspiratie voor de visuele stijl.

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Print en Published Media Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevatten, sterke technische en creatieve vaardigheden tonen en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Natasha Mozz
Afbeeldingscredits: Natasha Mozz
Projectteamleden: Natasha Mozz
Projectnaam: Coach the Coaches
Projectklant: Natasha Mozz


Coach the Coaches IMG #2
Coach the Coaches IMG #3
Coach the Coaches IMG #4
Coach the Coaches IMG #5
Coach the Coaches IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp