Intelligent: Een App die Communicatie en Expressie Vergemakkelijkt

Een Innovatieve Oplossing voor Efficiënte Communicatie

Communicatie en expressie vormen de meest gebruikelijke manier van menselijke interactie. Helaas kunnen vier specifieke groepen (ouderen, doven, mensen met spraakstoornissen en mensen die tijdens de pandemie geen contact willen maken) niet efficiënt communiceren. Het doel van dit ontwerp is om hun moeilijkheden op het gebied van input en communicatie op te lossen met behulp van kunstmatige intelligentie (AI), hen meer zelfvertrouwen en warmte te bieden, en soepele communicatie en gelijkheid voor iedereen mogelijk te maken.

Intelligent is een app die meerdere AI-technologieën integreert en kan worden toegepast op verschillende intelligente apparaten. Door te schakelen tussen verschillende modi die gericht zijn op verschillende doelgroepen, voldoet het aan de inputbehoeften van verschillende gebruikersgroepen en biedt het meer intelligente ondersteuning en diensten, waardoor gebruikers een soepelere communicatie-ervaring krijgen.

Deze app is universeel toepasbaar op Android, iOS, MacOS en Windows. Het biedt een consistente ervaring voor verschillende apparaten door gebruik te maken van meerdere AI-technologieën.

Deze intelligente inputmethode is geschikt voor alle modellen, ongeacht het besturingssysteem en de schermgrootte.

Belangrijke tags voor dit ontwerp zijn: intelligente input, kunstmatige intelligentie (AI), gebruikerservaring (UX), gebruikersinterfaceontwerp, expressie-ondersteuning, input voor ouderen, touchless input.

Het ontwikkelingsteam van Intelligent bestaat uit Tian Wu, Yuting Cai, Meng Xu, Lili Zhai, Li Lei, Chenqiang Jin en Jia Yao. Samen hebben zij dit innovatieve ontwerp gerealiseerd.

Hoe werkt Intelligent? De app identificeert de behoeften van gebruikers via gezichtsherkenning en biedt vervolgens de bijbehorende modi aan. Het helpt gebruikers bij efficiënte en nauwkeurige expressie, waardoor communicatie gemakkelijker wordt. Bijvoorbeeld, het herkent ouderen via AI-gezichtsherkenning, biedt de ouderenmodus aan en helpt ouderen zeldzame woorden in handschrift in te voeren met behulp van de spraakassistent. Of het maakt handschrift in de lucht mogelijk via gebaarherkenning, waardoor gebruikers kunnen invoeren zonder het scherm aan te raken en hun veiligheid wordt gegarandeerd.

Het Intelligent-project is gestart in november 2019. In mei 2020 werd handschrift in de lucht geïntroduceerd en in april 2021 werd de intelligente input voor ouderen gelanceerd. Andere functies worden binnenkort verwacht. Het ontwikkelingsteam is momenteel gevestigd in Beijing.

Voor dit ontwerp is uitgebreid onderzoek gedaan naar de behoeften van kwetsbare groepen in China, evenals naar de inputkenmerken van deze groepen. Er zijn gebruikersenquêtes en interviews uitgevoerd om de inputkarakteristieken verder te begrijpen en geschikte oplossingen te bieden.

De grootste uitdaging bij het ontwerpen van Intelligent was om rekening te houden met de moeilijkheden op het gebied van input waarmee speciale doelgroepen worden geconfronteerd. Door de oplossing te laten valideren door meer gebruikers uit deze doelgroepen, is er een echte oplossing gevonden om hun inputbarrières te overwinnen en hen meer zelfvertrouwen en warmte te bieden.

Intelligent is ontworpen om de input- en expressiebehoeften van kwetsbare groepen actief te herkennen en op te lossen. Het biedt aangepaste en efficiënte communicatie- en expressiemethoden die aansluiten bij hun gewoonten in verschillende scenario's en bevordert positieve communicatie om een harmonieuze samenleving op te bouwen.

Afbeeldingen met dank aan Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd., 2020.

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interface, Interaction and User Experience Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatieve ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd vanwege het gebruik van best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Copyright @ Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd., 2020
Projectteamleden: Tian Wu, Yuting Cai, Meng Xu, Lili Zhai, Li Lei, Chenqiang Jin, Jia Yao
Projectnaam: Intelligent
Projectklant: Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd


Intelligent IMG #2
Intelligent IMG #3
Intelligent IMG #4
Intelligent IMG #5
Intelligent IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp