Intelligent Windturbine Voorspelling: Een Revolutionaire AI-gebaseerde Oplossing

4Paradigm UED presenteert een innovatieve AI-oplossing voor hernieuwbare energie scenario's

4Paradigm UED heeft een intelligent windturbine voorspellingssysteem ontwikkeld dat een revolutionaire oplossing biedt voor hernieuwbare energie scenario's. Het systeem, gebaseerd op de digitale basis van Industrial IoT en de voorspellende capaciteit van machine learning modellen, biedt beslissingsondersteuning voor het intelligente beheer en onderhoud van windparken, en analyse van storingen.

De inspiratie voor het ontwerp kwam voort uit de noodzaak om een oplossing te bieden voor de hoge kosten van handmatige bediening en onderhoud en om de veiligheid en efficiëntie van het personeel te verbeteren. Het systeem maakt gebruik van 3D-visualisatiemodellering, virtuele simulatie, surveillance visualisatie en andere technische middelen om de fysieke realiteit in het digitale systeem intelligent weer te geven.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere, zijn de unieke eigenschappen. Door de visualisatie van windturbine modellen en datagrafieken kunnen storingen in windturbines snel worden gelokaliseerd en kan het onderhoudsproces efficiënt worden beveiligd. Bovendien kunnen door de "drag and drop" data- en modelinstellingen de aangepaste instellingen van "zelfde type en zelfde module" en "meerdere types en meerdere modules" van verschillende machine learning modellen worden voldaan, om gerichte onderhouds- en probleemoplossingscapaciteiten te verfijnen.

Het ontwerp van het systeem volgt het principe van intelligentie en efficiëntie, en streeft ernaar gebruikers een gloednieuwe ervaring te bieden door middel van digitale en intelligente interacties. Het project werd voltooid in Beijing in 2022 en heeft al erkenning gekregen in de vorm van de prestigieuze Zilveren A' Interface, Interaction and User Experience Design Award in 2023.

De technische specificaties van het ontwerp zijn indrukwekkend, met een breedte van 1920 en een hoogte van 1080. Het systeem stelt bedrijven in staat om storingen gemiddeld 20 minuten eerder te ontvangen, en de algehele modelnauwkeurigheid heeft 81% bereikt. Bovendien draagt het bij aan de wereldwijde inspanningen om klimaatverandering te bestrijden door een effectiever gebruik van windenergie mogelijk te maken.

De Intelligent Wind Turbine Prediction systeem is een baanbrekende oplossing die de toekomst van hernieuwbare energie scenario's belooft te veranderen. Met zijn unieke eigenschappen en bewezen effectiviteit, is het een waardevolle aanvulling op de wereld van hernieuwbare energie en een bewijs van de innovatieve kracht van 4Paradigm UED.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: 4Paradigm UED
Afbeeldingscredits: Design creativity:Yun Xu , Wei Wang Interface design: Yanfen Zhang Interaction design:Xinjie Li Video Copyright:Shaoxiong Bai
Projectteamleden: Design Director:Yun Xu Design Manager:Wei Wang Designer:Shaoxiong Bai Designer:Xinjie Li Designer:Yanfen Zhang
Projectnaam: Smart Wind Turbine Prediction
Projectklant: 4Paradigm UED


Smart Wind Turbine Prediction IMG #2
Smart Wind Turbine Prediction IMG #3
Smart Wind Turbine Prediction IMG #4
Smart Wind Turbine Prediction IMG #5
Smart Wind Turbine Prediction IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp