Magic Fitness: Een Gamified Applicatie voor het Opbouwen van Fitnessgewoonten

Een innovatieve benadering van het verbeteren van de dagelijkse fysieke activiteit

Inleiding

Magic Fitness is een gamified applicatie voor smartphones en smartwatches die is ontworpen om gebruikers te helpen fitnessgewoonten op te bouwen. Het combineert de voordelen van gamification en smartwatches om gebruikers aan te moedigen fitnessdoelen te bereiken en gezonde gewoonten te ontwikkelen. Met behulp van de magische wereld als achtergrond, transformeert Magic Fitness gezonde gedragingen van gebruikers in magische energie in het spel, waardoor magische avatars worden gekweekt. Bovendien kunnen gebruikers magische energie doneren aan liefdadigheidsinstellingen in de echte wereld, waardoor ze kunnen genieten van de voordelen van lichaamsbeweging en tegelijkertijd een positieve impact kunnen hebben op anderen.

Unieke eigenschappen van Magic Fitness

Magic Fitness onderscheidt zich door zijn unieke benadering van het verbeteren van de dagelijkse fysieke activiteit. Het maakt gebruik van de gamevorm van educatieve simulatie en transformeert gezonde gedragingen van gebruikers in magische energie in het spel. Dit moedigt gebruikers aan om actief te blijven en hun fitnessdoelen te bereiken. Door het gamification-element kunnen gebruikers genieten van de fun-factor van lichaamsbeweging en tegelijkertijd gezonde gewoonten ontwikkelen.

Technologie en functionaliteit

Magic Fitness is ontwikkeld voor iOS en watchOS systemen. Het maakt gebruik van gegevens van smartwatches en smartphones om de gezondheidsgedragingen van gebruikers vast te leggen en om te zetten in magische energie in het spel. Gebruikers kunnen hun avatar aanpassen en fitnessdoelen stellen op basis van hun huidige fysieke gezondheid. De voortgang van de gebruiker wordt gesynchroniseerd met de staat van de avatar in het spel, waardoor gebruikers worden aangemoedigd om actief te blijven en regelmatig te bewegen.

Interactie en gemeenschap

De Magic Fitness-app biedt gebruikers een interactieve ervaring. Op de startpagina kunnen gebruikers de status van hun avatar bekijken en ermee communiceren. De avatar staat in directe verbinding met de gebruiker in het echte leven en herinnert hen eraan om regelmatig pauzes te nemen tijdens langdurige werkzaamheden. Gebruikers kunnen ook de voortgang van hun gezondheidsdoelen bekijken en beloningen verdienen in de vorm van gouden munten. Deze munten kunnen worden gebruikt om items te kopen, kostuums te veranderen en te doneren aan liefdadigheidsevenementen. Daarnaast kunnen gebruikers communiceren met andere gebruikers en hun gezondheidstrends delen in de community-sectie van de app.

Onderzoek en uitdagingen

Voordat Magic Fitness werd ontwikkeld, werd er uitgebreid onderzoek gedaan naar de behoeften van gebruikers op het gebied van gezond gedrag en dagelijkse beweging. Door middel van diepte-interviews werden relevante ontwerpeisen geëxtraheerd en werd er inzicht verkregen in de voorkeuren van gebruikers voor gamification en ontwerpinspiratie. Het grootste creatieve en technische uitdaging was het vinden van de beste manier om gamification-methoden toe te passen in de app om de motivatie van gebruikers om te bewegen te vergroten. Door gebruik te maken van gamification-theorieën en de behoeften van gebruikers te integreren, is Magic Fitness ontwikkeld om gebruikers een plezierige en lonende fitnesservaring te bieden.

Awards en erkenning

Magic Fitness heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interface, Interaction and User Experience Design in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Magic Fitness wordt geprezen om zijn integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, waardoor het bijdraagt aan een betere wereld.

Conclusie

Magic Fitness is een innovatieve applicatie die gebruikers helpt om gezonde fitnessgewoonten op te bouwen. Door gebruik te maken van gamification en smartwatch-technologie, moedigt Magic Fitness gebruikers aan om actief te blijven en hun fitnessdoelen te bereiken. Met zijn unieke benadering van het combineren van gamification en liefdadigheid, biedt Magic Fitness gebruikers niet alleen plezier en beloningen, maar ook de mogelijkheid om een positieve impact te hebben op anderen. Het is een krachtig hulpmiddel voor iedereen die zijn gezondheid en welzijn wil verbeteren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Harbin Institute of Technology, Shenzhen
Afbeeldingscredits: Harbin Institute of Technology, Shenzhen
Projectteamleden: Student: Di Song Faculties: Huicong Hu Jie Yao
Projectnaam: Magic Fitness
Projectklant: Harbin Institute of Technology, Shenzhen


Magic Fitness IMG #2
Magic Fitness IMG #3
Magic Fitness IMG #4
Magic Fitness IMG #5
Magic Fitness IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp