De Innovatieve Baidu Thematische Kaart: Een Brug tussen Mensen en Hun Omgeving

Ontworpen door Ying Li, Yongzhi Ji, Meng Xu en Yang Zhang, deze kaart biedt gepersonaliseerde en intelligente informatie aan gebruikers

De Baidu Thematische Kaart, een bekroonde ontwerpprestatie, biedt een unieke benadering van kaartinformatie, gericht op de specifieke behoeften van diverse gebruikersgroepen en het verbeteren van hun interactie met hun omgeving.

De Baidu Thematische Kaart is een innovatief ontwerp dat voortkomt uit de complexe uitdagingen van het navigeren door kaartinformatie. De ontwerpers, Ying Li, Yongzhi Ji, Meng Xu en Yang Zhang, hebben een kaart gecreëerd die de brug vormt tussen mensen en hun omgeving, hen helpt de omgeving beter te begrijpen en diverse diensten biedt op basis van AI-technologieën.

Wat deze kaart onderscheidt van andere, is de manier waarop het is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van specifieke gebruikersgroepen. Door het begrip van de dynamische omgeving, actuele sociale kwesties en gebruikersclassificatie, biedt de kaart een breed scala aan diensten aan verschillende groepen en geeft gebruikers de exclusieve mogelijkheid om te leven, reizen en ontdekken.

De kaart is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-gebruikers en maakt gebruik van AI en big data om effecten te creëren die meer geschikt zijn voor verschillende bevolkingssegmenten. Het ontwerp is geoptimaliseerd voor alle Android- en iOS-smartphoneformaten, waardoor het toegankelijk is voor een breed scala aan gebruikers.

De interactie met de kaart is ontworpen om efficiënt, plezierig en handig te zijn. De thematische kaart kenmerkt zich door een lichte en mooie visuele weergave en integreert flexibel de grafische informatie van de kaart met tekstuele informatie op het scherm. Gebruikers kunnen gemakkelijk de omgevingskenmerken van een locatie begrijpen via de afbeelding, snel informatie over diensten en hot events in de buurt verkrijgen op basis van interactieve operaties, en communiceren met elkaar over hot events.

De ontwikkeling van de Baidu Thematische Kaart was niet zonder uitdagingen. In een steeds complexere leefomgeving dragen gebruikers meer cognitieve lasten en besluitvormingskosten. Het belangrijkste probleem was hoe de informatie te selecteren uit de enorme omgevingsdata waarin gebruikers echt geïnteresseerd zijn. Daarom hebben de ontwerpers de persona's van gebruikers ontwikkeld op basis van big data, en hebben ze het vermogen gerealiseerd om informatie diensten op een gepersonaliseerde en intelligente manier aan gebruikers te tonen.

De Baidu Thematische Kaart is een bewijs van de kracht van design om de interactie tussen mensen en hun omgeving te verbeteren. Het is een voorbeeld van hoe technologie en design hand in hand kunnen gaan om het leven van mensen gemakkelijker en aangenamer te maken. Het is geen verrassing dat dit ontwerp de Bronzen A' Design Award heeft gewonnen in de categorie Interface, Interactie en Gebruikerservaring Ontwerp in 2022.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Copyrights belong to Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd.2020
Projectteamleden: YingLi,Yongzhi Ji,Meng Xu,Yang Zhang,Changlong Liu,Linlin Pan
Projectnaam: Baidu
Projectklant: Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd


 Baidu IMG #2
 Baidu IMG #3
 Baidu IMG #4
 Baidu IMG #5
 Baidu IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp