Infoflow Knowledge Management: De Toekomst van Bedrijfsinformatie

Een revolutionair ontwerp dat de manier waarop bedrijven informatie beheren, transformeert

In een tijdperk waarin bedrijfsgegevens exponentieel groeien, biedt Infoflow Knowledge Management een oplossing die de manier waarop bedrijven informatie beheren, transformeert. Dit innovatieve ontwerp, gecreëerd door Ying Li, Wei He, Meng Xu en Yang Zhang, maakt gebruik van AI-technologieën om bedrijven te helpen waardevolle informatie te verzamelen en te hergebruiken.

Infoflow Knowledge Management is geïnspireerd door de toekomstige trend van het digitale kantoor. Het doel is om bedrijven en werknemers te voorzien van gestructureerde informatie en een nieuwe ervaring van kennisverwerving door middel van intelligente informatieclassificatie. Het systeem is ontworpen om informatie nauwkeurig te matchen met de rollen en kantoorscenario's van werknemers, waardoor de efficiëntie van waardevolle informatiegebruik wordt verbeterd.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere, is de unieke manier waarop het de groeiende hoeveelheid bedrijfsgegevens aanpakt. Met een jaarlijkse groei van 42,2% en 68% van de gegevens die niet worden benut, kan waardevolle bedrijfsinformatie gemakkelijk verloren gaan. Infoflow Knowledge Management biedt een oplossing voor dit probleem door middel van gestructureerde informatieclassificatie en gepersonaliseerde kennisaanbevelingen.

Het ontwerp is gerealiseerd door middel van een app die universeel toepasbaar is op Android, iOS, MacOS en Windows. Het biedt een consistente ervaring voor verschillende terminals, afhankelijk van meerdere AI-technologieën. Het systeem is ontworpen om gebruikers te helpen kennis op een handige en flexibele manier te zoeken door middel van trefwoorden, paden en thema's. Het beveelt informatie aan op basis van de profielen van werknemers, waardoor gebruikers relevante kennis nauwkeurig kunnen bekijken en verwerven.

Het project werd gelanceerd in begin 2021 en de uitgebrachte versie was beschikbaar in september 2021. Het softwareontwikkelingsteam bevindt zich in Beijing. Het ontwerpproces omvatte uitgebreid gebruikersonderzoek door middel van vragenlijsten en interviews voor bedrijfsgebruikers van verschillende rollen en functies.

Infoflow Knowledge Management werd geconfronteerd met verschillende uitdagingen tijdens het ontwerpproces. De belangrijkste uitdagingen waren het diep integreren van AI in productontwerp en het op een meer systematische manier integreren en distribueren van bedrijfsinformatie om de efficiëntie van gegevensquery's te verbeteren. Ondanks deze uitdagingen heeft het ontwerpteam een product gecreëerd dat bedrijven helpt om op een eerlijke en efficiënte manier te profiteren van de voordelen van kennisaccumulatie.

Infoflow Knowledge Management heeft erkenning gekregen voor zijn innovatieve ontwerp en werd bekroond met de Bronzen A' Interface, Interaction and User Experience Design Award in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd
Afbeeldingscredits: Copyrights belong to Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd.2020
Projectteamleden: Ying Li,Wei He,Meng Xu,Yang Zhang,Xiying Wang,Junjie Huang
Projectnaam: Infoflow
Projectklant: Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd


Infoflow IMG #2
Infoflow IMG #3
Infoflow IMG #4
Infoflow IMG #5
Infoflow IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp