Revolutionaire AI Coaching Platform 'Career Up' Wint Prestigieuze Award

Yueming Lai's Ontwerp Biedt Innovatieve Carrièrebegeleiding

Het baanbrekende AI coaching platform 'Career Up', ontworpen door Yueming Lai, is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interface, Interactie en User Experience Design van 2024.

In de snel veranderende arbeidsmarkt van vandaag is het essentieel om over de juiste hulpmiddelen en begeleiding te beschikken om carrièredoelen te bereiken. 'Career Up' is een platform dat vroege carrièreprofessionals ondersteunt met behulp van conversational AI, waardoor het een gepersonaliseerde en intelligente oplossing biedt voor carrièrecoaching, sollicitatiebeheer en emotiemanagement.

Wat 'Career Up' onderscheidt, is de automatische generatie van takenkaarten en de aanbeveling van vacatures op basis van interactie met de coaching AI. Dit stelt gebruikers in staat om ideeën snel om te zetten in acties en hun voortgang tijdens het sollicitatieproces nauwlettend te volgen. Alle essentiële tools zijn samengebracht op één scherm, waardoor gebruikers niet tussen verschillende apps hoeven te schakelen.

Het platform is gerealiseerd met een gespreksgerichte benadering, levendige kleuren en strakke animaties in een glasmorphism-stijl, wat zorgt voor een visueel aantrekkelijke omgeving die de betrokkenheid van gebruikers bevordert. De AI-gestuurde carrièregerichte coaching achtergrond creëert een meeslepende en gepersonaliseerde coachingervaring die het onderscheidt van bestaande diensten.

De ontwikkeling van 'Career Up' vond plaats tussen april en juni 2023 in Londen. Het onderzoek voor het platform begon met een concurrentieanalyse en semi-gestructureerde interviews om inzicht te krijgen in de ervaringen, perspectieven en behoeften van gebruikers met betrekking tot carrièrebeheer. De verzamelde gebruikersinzichten werden gecategoriseerd en geprioriteerd, wat leidde tot een ontwerpconcept dat de informatieordening en gebruikersinteracties optimaliseert.

De grootste uitdaging was het prioriteren van de kwalitatieve gebruikersbevindingen. Door middel van affiniteitsmapping werden bevindingen toegewezen en beoordeeld op basis van hun impact op de gebruikerservaring en hun potentieel om gebruikersproblemen aan te pakken. Deze methode stelde het team in staat om gebieden te identificeren die onmiddellijke aandacht vereisten om de algehele gebruikersreis te verbeteren.

'Career Up' helpt beginnende professionals om hun carrièreontwikkeling te stroomlijnen en te organiseren. Het platform maakt gebruik van boeiende gesprekken en soepele interacties om de meest eenvoudige en effectieve methode te bieden voor het beheren van een baanzoektocht. Met 'Career Up' kunnen gebruikers langetermijnsucces bereiken zonder cognitieve belasting.

De intellectuele eigendomsrechten van 'Career Up' behoren toe aan Yueming Lai en zijn team, en het ontwerp heeft in 2024 de Iron A' Design Award gewonnen, wat de praktische, innovatieve en professionele kwaliteiten van het platform erkent.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Douglas Yueming Lai
Afbeeldingscredits: Image Copyright: Yueming Lai, Zhenkai Wang, Jingyao Wang, Wenxuan Dong; Video Copyright: Yueming Lai;
Projectteamleden: Yueming Lai, Zhenkai Wang, Jingyao Wang, Wenxuan Dong
Projectnaam: Career Up
Projectklant: CareerUp AI


Career Up IMG #2
Career Up IMG #3
Career Up IMG #4
Career Up IMG #5
Career Up IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp