Simple Code IV Rouge And Paon: Minimalisme en Exotisme in Harmonie

Ontwerper Alex Pan Yong Creëert een Unieke en Stijlvolle Smartwatch

De Simple Code IV Rouge And Paon, ontworpen door Alex Pan Yong, is een opvallende mix van minimalisme en exotisme. Deze unieke smartwatch combineert vorm en functie op een naadloze manier, met een opvallende accentkleur en een unieke lay-out die de aandacht trekt.

De inspiratie voor de Simple Code IV Rouge And Paon is voortgekomen uit de vorige generatie, de Simple Code II. De ontwerper heeft de elementen nog verder vereenvoudigd, met een sterke focus op minimalisme. Tegelijkertijd wilde hij een ontwerp creëren dat gemakkelijk de aandacht trekt en waarop de tijd eenvoudig af te lezen is.

Wat de Simple Code IV onderscheidt van andere ontwerpen, is het gebruik van het midden van de wijzerplaat om informatie weer te geven, in plaats van een eenvoudige stip. Deze nieuwste versie gaat nog een stap verder door een opvallende accentkleur in het midden te gebruiken, waardoor het nog opvallender en gemakkelijker af te lezen is. De levendige accentkleur voegt niet alleen visuele interesse toe, maar benadrukt ook de datum en de dag-van-de-week markering, die in een boog verbonden zijn met de tijdsindex, waardoor een visueel opvallend spiraaleffect ontstaat.

De smartwatch is geproduceerd op Facer.io, een ontwerptool waarmee ontwerpers hun ideeën kunnen realiseren. Zodra het ontwerp is voltooid, kan het direct vanaf daar worden gepubliceerd en kunnen gebruikers het ontwerp van Facer.io synchroniseren. De afmetingen van dit ontwerp zijn 512 x 512px op Android horloges en 400 x 400px op Samsung horloges. Het ondersteunt zowel ronde als vierkante smartwatches.

Om het te downloaden, ga naar www.facer.io/u/artalex. Zoek naar de naam die begint met "Simple Code IV" en klik op de grote blauwe knop om het te synchroniseren met uw smartwatch (u moet de Facer-app op uw smartwatch hebben geïnstalleerd). Het project is gestart en voltooid in februari 2023 in Singapore.

De Simple Code IV Rouge And Paon is een opvallende mix van minimalisme en exotisme. Het gebruik van een levendige accentkleur tegen een neutrale achtergrond voegt een vleugje opwinding toe aan het ontwerp, waardoor de aandacht van de gebruiker moeiteloos wordt getrokken. De unieke lay-out, die een spiraalvorm creëert door de dagmarkering en de tijdsindex te verbinden, geeft het horloge een frisse en exotische uitstraling, waardoor de gebruikerservaring op een onderscheidende manier wordt verbeterd.

Dit ontwerp heeft de Iron A' Interface, Interaction and User Experience Design Award in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken, ze zorgen voor voldoening en positieve gevoelens, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Pan Yong
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Pan Yong, Main image, 2023. Image #2: Photographer Pan Yong, Single shot, 2023. Image #3: Photographer Pan Yong, Single shot, 2023. Image #4: Photographer Pan Yong, Single shot, 2023. Image #5: Photographer Pan Yong, Single shot, 2023.
Projectteamleden: Pan Yong
Projectnaam: Simple Code IV Rouge And Paon
Projectklant: Pan Yong


Simple Code IV Rouge And Paon IMG #2
Simple Code IV Rouge And Paon IMG #3
Simple Code IV Rouge And Paon IMG #4
Simple Code IV Rouge And Paon IMG #5
Simple Code IV Rouge And Paon IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp