Beoplay Portal: Een Revolutionaire Reclamecampagne van Kutuko Studio

Ontdek de unieke eigenschappen en het creatieve proces achter de prijswinnende reclamecampagne voor de Beoplay Portal koptelefoon.

In een wereld waar technologie en kunst samenkomen, heeft Kutuko Studio een opmerkelijke reclamecampagne gecreëerd voor de Beoplay Portal koptelefoon van Bang & Olufsen. De campagne, die een Platinum A' Movie, Video and Animation Design Award in 2023 won, is een perfect voorbeeld van innovatie en creativiteit in de hedendaagse reclamewereld.

De reclamecampagne, getiteld 'Sound that shapes your world', is ontworpen om een breed spectrum en profiel van het doelpubliek aan te spreken. Kutuko Studio creëerde vijf verschillende scenario's die goed bij elkaar passen, verwijzend naar sleutelcategorieën in de videogame-industrie. De campagne had niet alleen een grote visuele en geluidsimpact vanaf het begin, maar de ervaring werd ook verhoogd tot gamificatie en competitie voor de locatie van de fetisjobjecten verborgen in elk frame.

Deze unieke eigenschappen onderscheiden de Beoplay Portal reclamecampagne van andere campagnes. De streamers deelden de productie om deze viraal te maken. Bovendien organiseerden ze een wedstrijd waarin 23 'eastereggs' waren verborgen. Dit verhoogde de betrokkenheid van het publiek en maakte de campagne interactiever en boeiender.

De realisatie van de campagne vereiste een combinatie van verschillende technologieën en vaardigheden. Kutuko Studio begon met het zoeken naar referenties en inspiratie op websites zoals Behance, Pinterest of Artstation, die ze verzamelden op moodboards op de Milanote-website. Vervolgens begonnen ze met een kleine compositietekening van de scène in Photoshop en toen ze hadden wat ze leuk vonden, gingen ze verder met 3D. Voor dit doel gebruikten ze altijd Cinema 4D-software en de Redshift-rendering engine, samen met verschillende plug-ins zoals Turbulence FD voor de rooksimulaties of Forester voor de creatie van bomen.

De productie van de Bang & Olufsen-campagne vond plaats in Madrid, door Kutuko Studio, van februari tot mei 2022. Het team bestond uit modellers, motion graphers, creatieve regisseurs, art directors, riggers, character designers en managers die zich richtten op de productiefasen van creativiteit, kunst, storytelling, bso, realisatie, modellering, texturering, belichting, postproductie en sfx.

De creatieve eisen van dit stuk vereisten een solide en geconsolideerd professioneel studio met hoge kwaliteitsnormen. Daarom vertrouwde Paco, van Fan Content, ons opnieuw om zo'n opvallend en krachtig stuk op een creatief en visueel niveau te creëren.

De Beoplay Portal-campagne is een perfect voorbeeld van hoe technologie en creativiteit kunnen samenkomen om een unieke en boeiende ervaring te creëren. Het is een bewijs van de innovatieve geest van Kutuko Studio en hun vermogen om grenzen te verleggen in de wereld van reclame en design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Carlos Cabrera
Afbeeldingscredits: Boutique Visual Kutuko Studio, Beoplay Portal, 2022
Projectteamleden: Agency: Fan Content Client: Bang & Olufsen Project Manager: Álvaro Ibáñez Creatives Directors: Paco Chanivet (Fan Content), Carlos Cabrera (Kutuko) Lead 3D Artist: Maite Martínez, Ibón Vergara, Luís Marín, Carlos Cabrera 3D Artist: Andrea Marshall, Daniel Pomares 2D Artist: Victor Angulo SFX & Marvelous Designer: Rodrigo Marchán 3D Modeling: Daniel Jiménez​​​​​​​ Groom design: Michael Birefo
Projectnaam: Beoplay Portal
Projectklant: Carlos Cabrera


Beoplay Portal IMG #2
Beoplay Portal IMG #3
Beoplay Portal IMG #4
Beoplay Portal IMG #5
Beoplay Portal IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp