Pop Up Magazine: Een Contemplatief Meesterwerk

Een Abstracte Reis van Ontsnapping en Verandering

Pop Up Magazine, ontworpen door Rafael de Araujo, is een adembenemend kunstwerk dat de kijker meeneemt op een contemplatieve reis. Met zijn minimalistische en abstracte vormen, biedt dit ontwerp een unieke kijk op het thema ontsnapping. Door middel van prachtige animatie en meeslepende muziek, weet Pop Up Magazine een poëtische stroom te creëren die de kijker betovert en inspireert.

Het idee achter dit project was om een stuk te creëren dat uitnodigt tot contemplatie. De ontwerpers wilden de scène transformeren, verschillende perspectieven tonen en nieuwe paden verkennen. Geïnspireerd door minimalistische en strakke vormen, zoals deuren en ogen, hebben ze abstracte vormen gebruikt om een organische en vloeiende animatie te creëren. Het ontwerp, de animatie en de muziek zijn perfect op elkaar afgestemd en zorgen voor een poëtische flow gedurende het hele stuk.

Wat Pop Up Magazine onderscheidt van andere ontwerpen is het thema ontsnapping. Het concept van ontsnapping kan verschillende betekenissen en interpretaties hebben, van speels tot serieus. Dit project is een ontdekkingsreis naar de abstracte aspecten van ontsnapping. Het nodigt de kijker uit om voortdurend te ontsnappen, maar tegelijkertijd worden er deuren geopend om iets nieuws te ontdekken, buiten de comfortzone te treden en daarvan te leren.

Pop Up Magazine is volledig digitaal gerealiseerd. Voor de animatie zijn celanimatietechnieken gecombineerd met keyframe-interpolaties, gemaakt met behulp van Adobe Photoshop en Adobe After Effects. Het resultaat is een ambachtelijke uitstraling die minder digitaal oogt en meer vakmanschap uitstraalt.

Het project bestaat uit verschillende variaties, waaronder een stuk van 1 minuut, een bumper van 10 seconden en 3 bumpers van 3 seconden. Allemaal in fullHD 1920 x 1080 pixels.

Pop Up Magazine is een samenwerking tussen verschillende getalenteerde individuen. Het artistieke team bestaat uit Rafael de Araujo als ontwerper en animator, Annie Jen als art director van Pop Up Magazine en Minna Choi als componist van de muziek. Het geheel is gecreëerd door Pop Up Magazine.

Hoe werkt Pop Up Magazine? Voor de animatie zijn keyframe-interpolaties gebruikt. Hierbij worden twee punten gedefinieerd en het softwareprogramma creëert de tussenliggende frames. Voor de celanimatie zijn alle frames met de hand getekend, waarbij de principes van animatie zijn toegepast. Het project is gemaakt met 12 frames per seconde, waardoor het een ambachtelijke uitstraling heeft en minder digitaal oogt.

Het project Pop Up Magazine is gestart in juni 2019 en werd gerealiseerd in Los Angeles en San Francisco. De tentoonstelling begon in september 2019 in Californië.

Voor Pop Up Magazine is uitgebreid onderzoek gedaan naar het concept van ontsnapping. De ontwerper heeft een narratieve review gedaan van de relatie tussen het concept "ontsnapping" en de verhalen van de bijdragers. Hierbij zijn schetsen gemaakt en voorbeelden verzameld van verschillende vormen van ontsnapping, zoals ontsnappen aan een situatie, aan de stad, aan de natuur, enzovoort. Met deze ideeën als basis is het project tot stand gekomen.

Een van de uitdagingen bij het creëren van Pop Up Magazine was het vinden van een balans tussen abstractie en storytelling. Het ontwerp is opgedeeld in verschillende delen, waarbij de deuren worden geopend als introductie (wat geïnterpreteerd kan worden als "ontsnapping"), gevolgd door de hoofdpersoon in de vorm van een cirkel die ontsnapt aan een patroon van vierkanten. Vervolgens valt de hoofdpersoon in een puzzel en ontsnapt aan andere ogen, steden en natuurlijke elementen.

Pop Up Magazine is een meesterwerk dat de kijker meeneemt op een contemplatieve reis van ontsnapping en verandering. Met zijn unieke visuele stijl, vloeiende animatie en meeslepende muziek weet dit ontwerp de kijker te betoveren en te inspireren. Het is dan ook geen verrassing dat Pop Up Magazine in 2020 de Silver A' Design Award heeft gewonnen in de categorie Movie, Video en Animation Design. Dit ontwerp toont uitmuntendheid, innovatie en artistiek vakmanschap en wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Beeldcredits: Rafael de Araujo, 2019.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Rafael de Araujo
Afbeeldingscredits: Rafael de Araujo, 2019.
Projectteamleden: Pop-Up Magazine Art Direction:Annie Jen Music:Magik*Magik Orchestra Composer:Minna Choi Design / Animation / Direction:Rafael de Araujo Created by Pop-Up Magazine
Projectnaam: Pop Up Magazine
Projectklant: Rafael de Araujo


Pop Up Magazine IMG #2
Pop Up Magazine IMG #3
Pop Up Magazine IMG #4
Pop Up Magazine IMG #5
Pop Up Magazine IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp