Vessi Animatie: Een Nieuwe Dimensie in Schoenontwerp

Mateus Morgan en Team Brengen Productkenmerken tot Leven

Geïnspireerd door elementen uit de natuur, creëert Mateus Morgan een verbluffende 3D-animatie voor Vessi-schoenen, die de unieke eigenschappen van het product op een visueel aantrekkelijke manier belicht.

Vessi Animatie, een project van Mateus Morgan en zijn team, is een unieke benadering van productpresentatie. Geïnspireerd door elementen uit de natuur, hebben ze een 3D-animatie gecreëerd die de kenmerken van Vessi-schoenen op een visueel aantrekkelijke manier belicht. Het project werd uitgevoerd met behulp van geavanceerde 3D-modelleringstechnieken en simulatiesoftware, wat resulteerde in een realistische en boeiende weergave van het product.

De animatie legt de nadruk op de lichtheid en het comfort van de schoen, met behulp van water- en wolkelementen om deze kenmerken te symboliseren. Dit geeft de kijker een directe verbinding met het product en de lifestyle van de klant. De animatie is gemaakt zonder scans, wat een getuigenis is van het vakmanschap en de technische vaardigheden van het team.

De schoen is gemodelleerd met behulp van foto's als referentie en harde oppervlakte 3D-modelleringstechnieken. Voor de texturering werden leertexturen en Photoshop-penselen gebruikt. Het team gebruikte Redshift voor het renderen en Houdini voor de simulaties. Het resultaat is een gedetailleerde en realistische weergave van de schoen, die de aandacht van de kijker trekt en de unieke eigenschappen van het product benadrukt.

De animatie werd gebruikt op de website van het product en op sociale media platforms zoals Instagram en Facebook. Het doel was om de aandacht te trekken naar het product door middel van visuele elementen die de nodige sensaties opwekken zonder de noodzaak van verklarende teksten. Dit onderscheidt Vessi van concurrenten die vaak afbeeldingen gebruiken zonder een sterk visueel appel.

De grootste uitdaging voor het team was het maken van de simulaties, gezien de vele elementen die perfect moeten worden weergegeven zoals in de echte wereld. Ondanks deze uitdagingen, werd het project in ongeveer twee maanden voltooid en werd het zeer positief ontvangen door het publiek.

De Vessi Animatie werd bekroond met de Zilveren A' Movie, Video en Animatie Design Award in 2022, een prestigieuze erkenning voor top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren. Deze prijs getuigt van de sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden van het team, en introduceert een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mateus Morgan
Afbeeldingscredits: Mateus Morgan
Projectteamleden: Mateus Morgan, Vinicius Lavor, José Rafael, Enzo Kinukawa, Samuel Simionato, Lucas Feitosa, Teresa Chan
Projectnaam: Vessi
Projectklant: Mateus Morgan


Vessi IMG #2
Vessi IMG #3
Vessi IMG #4
Vessi IMG #5
Vessi IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp