Xiling: Het platform voor digitale mensen van Baidu AI Cloud

Een revolutie in de creatie van digitale mensen

Met de opkomst van digitale mensen in ons dagelijks leven, is er een groeiende behoefte aan een snelle en kosteneffectieve manier om deze digitale wezens te creëren en te gebruiken. Baidu AI Cloud heeft gereageerd op deze behoefte door Xiling te ontwikkelen, een platform dat de creatie van digitale mensen versnelt en de gebruikerservaring verbetert.

Digitale mensen hebben de afgelopen jaren een prominente rol gekregen in games en films. Echter, het huidige model voor het creëren van digitale mensen is duur en tijdrovend, waardoor het voor bedrijven moeilijk is om digitale mensen op grote schaal te gebruiken. Xiling biedt een oplossing voor dit probleem door een platform te bieden dat bedrijven in staat stelt om op een eenvoudige en kosteneffectieve manier digitale mensen te creëren en te gebruiken.

Het unieke aan Xiling is dat het een productie- en operationeel platform is dat bedrijven verbindt met consumenten. Het platform maakt gebruik van AI-technologie en ervaringsontwerp om digitale mensen te creëren, live streaming mogelijk te maken en video's te genereren. Dit alles gebeurt snel, tegen lage kosten en met een korte doorlooptijd. Hierdoor kunnen bedrijven digitale mensen op grote schaal inzetten en de consumentenervaring verbeteren.

Hoe werkt Xiling? Het platform stelt gebruikers in staat om met behulp van foto's, trefwoorden en parameteraanpassingen snel ultrarealistische digitale mensen te genereren. Met deze digitale mensen kunnen gebruikers live streaming activiteiten uitvoeren, zowel met behulp van AI-gestuurde als mensgestuurde methoden. AI-gestuurde digitale mensen kunnen interactie aangaan met het publiek door middel van vraag- en antwoordsessies. Mensgestuurde live streaming kan worden bereikt met behulp van een enkele camera om bewegingen en gezichtsuitdrukkingen vast te leggen en de digitale mens aan te sturen. Ten slotte kunnen gebruikers ook video's genereren door digitale mensgerelateerde commando's in te voeren in een niet-lineaire editor, waardoor een snelle implementatie van digitale mensen mogelijk is.

Het Xiling Digital Human Live Streaming Platform is ontwikkeld door Baidu AI Cloud en is sinds juli 2022 beschikbaar in China. Het project is nog steeds in ontwikkeling en het team is gevestigd in Beijing, China. Het platform maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om digitale mensen te creëren, animeren en video's te genereren. Het is beschikbaar op pc en web en biedt een breed scala aan mogelijkheden voor gebruikers.

De ontwikkeling van Xiling was geen gemakkelijke taak. Het grootste uitdaging was om ervoor te zorgen dat het platform zowel efficiënt als gebruiksvriendelijk is, terwijl het ook digitale content produceert die voldoet aan de wensen van de consumenten. Het team heeft dit bereikt door het digitale menselijke service scenario op te splitsen in verschillende elementen en op elk niveau AI-mogelijkheden toe te voegen. Dit heeft geleid tot een snelle en kwalitatieve productie van digitale mensen.

Met Xiling heeft Baidu AI Cloud een revolutionair platform gecreëerd dat bedrijven in staat stelt om op grote schaal digitale mensen te creëren en te gebruiken. Het platform biedt een snelle en kosteneffectieve oplossing voor de creatie van digitale mensen en verbetert de gebruikerservaring. Met Xiling kunnen bedrijven de digitale transformatie versnellen en de mogelijkheden van digitale mensen ten volle benutten.

Beeldcredits: Alle rechten voorbehouden door Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd. 2023

Intellectueel eigendomsbericht: CN202230461344.8. Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd. 2022, CN202230461334.4. Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd. 2022, CN202230460831.2. Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd. 2022, CN202230461301.X. Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd. 2022, CN202230484501.7. Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd. 2022

Prijzen en onderscheidingen: Deze ontwerp heeft de Zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Interface, Interactie en Gebruikerservaring in 2023. De Zilveren A' Design Award wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise en innovatie. Deze ontwerpen worden bewonderd om hun technische kenmerken en artistiek vakmanschap en bieden een opmerkelijk niveau van excellentie en positieve gevoelens.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Baidu AI Cloud
Afbeeldingscredits: All rights reserved by Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd. 2023
Projectteamleden: Zhejia Zhang Ningqian Ma Wei Wang Haoyuan Ma Tingting Wang Youping Yu Qian Liu Shiyan Li Zhun Wu Zhangyu Gu Yutong Xiao Jian Yang Long Cang Xin Guo Lu Zhang
Projectnaam: Xiling
Projectklant: Baidu AI Cloud


Xiling IMG #2
Xiling IMG #3
Xiling IMG #4
Xiling IMG #5
Xiling IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp