Innovatief Dashboard Verbindt Werkzoekenden met Beperking

Zilin Zhou Ontwerpt Toegankelijk OurAbility Connect Dashboard

De uitdagingen voor werkzoekenden met een beperking zijn groot, maar het OurAbility Connect Dashboard van ontwerper Zilin Zhou brengt daar verandering in. Dit platform is niet alleen een technologische innovatie, maar ook een stap voorwaarts in inclusief ontwerp.

In een wereld waarin gelijke kansen op de arbeidsmarkt nog steeds geen vanzelfsprekendheid zijn, biedt het OurAbility Connect Dashboard een nieuwe horizon voor mensen met een beperking. Zhou, een voorvechter van toegankelijk ontwerp, heeft een gebruiksvriendelijk dashboard gecreëerd dat zowel werkzoekenden als werkgevers in staat stelt om effectief met elkaar in contact te komen. Het dashboard, dat is bekroond met een Bronzen A' Design Award, is een toonbeeld van hoe design en technologie kunnen samenkomen om een positieve impact te hebben op de maatschappij.

De ontwikkeling van het dashboard was een proces van intensief onderzoek en gebruikerstesten. Zhou heeft zich verdiept in de behoeften van gebruikers met een beperking om een systeem te ontwerpen dat niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch aantrekkelijk en intuïtief in gebruik. Door middel van interviews, kaartensortering en concurrentieanalyse heeft hij inzicht verkregen in de uitdagingen waar deze gebruikers voor staan en hoe het ontwerp deze kan adresseren.

De realisatie van het dashboard was een driestapsproces, waarbij de nadruk lag op toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. De eerste fase bestond uit het verzamelen van inzichten door middel van gebruikersonderzoek. Vervolgens werden deze inzichten vertaald naar ontwerpideeën en prototypes. De laatste fase omvatte het verfijnen van het ontwerp en de ontwikkeling van de uiteindelijke interface, waarbij Adobe Xd en React Js werden gebruikt om een toegankelijk en responsief product te leveren.

De uitdagingen die Zhou tegenkwam tijdens het project waren niet gering. Het waarborgen van toegankelijkheid in elk aspect van het ontwerp, het heroverwegen van de gebruikerservaring en het werken met beperkte tijd en middelen vereisten een grote mate van toewijding en vindingrijkheid. Desondanks is het hem gelukt om een product te leveren dat niet alleen voldoet aan de behoeften van de gebruikers, maar deze ook overtreft.

Het OurAbility Connect Dashboard is een voorbeeld van hoe inclusief ontwerp en geavanceerde technologie kunnen samengaan om een positieve verandering teweeg te brengen. Het platform maakt gebruik van AI-technologie om werkzoekenden met een beperking te koppelen aan potentiële werkgevers, en biedt geavanceerde toegankelijkheidsfuncties die de zoektocht naar werk vereenvoudigen en gelijke kansen bevorderen. Dit project illustreert het potentieel van ontwerp om barrières te doorbreken en een inclusievere samenleving te creëren.

Met de erkenning door de A' Design Award, bevestigt Zhou's OurAbility Connect Dashboard zijn status als een baanbrekend ontwerp in de interface-, interactie- en gebruikerservaring categorie. Het is een inspirerend voorbeeld van hoe ontwerpers de kracht hebben om de wereld te veranderen, één dashboard tegelijk.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zilin Zhou
Afbeeldingscredits: Image #1: Designer Zilin Zhou, OurAbility Connect Dashboard, 2023. Image #2: Designer Zilin Zhou, OurAbility Connect Dashboard, 2023. Image #3: Designer Zilin Zhou, OurAbility Connect Dashboard, 2023. Image #4: Designer Zilin Zhou, OurAbility Connect Dashboard, 2023. Image #5: Designer Zilin Zhou, OurAbility Connect Dashboard, 2023.
Projectteamleden: Zilin Zhou
Projectnaam: Ourability Connect Dashboard
Projectklant: OurAbility Inc


Ourability Connect Dashboard IMG #2
Ourability Connect Dashboard IMG #3
Ourability Connect Dashboard IMG #4
Ourability Connect Dashboard IMG #5
Ourability Connect Dashboard IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp