M Genius: Een Visuele Wiskunde App voor Jonge Studenten

Een Unieke Benadering om Wiskunde Leuk en Begrijpelijk te Maken

Wiskunde leren is een grote uitdaging voor veel jonge studenten over de hele wereld. Waarom? Ten eerste zijn wiskundige symbolen vaak saai en ten tweede raken studenten in de war door de logica. Waarom veranderen we niet de perceptie van studenten door middel van design, zodat het leren van wiskunde gemakkelijker wordt?

M Genius is een visuele wiskundige functie-applicatie die gebruik maakt van parametrische methoden om saaie wiskundige symbolen om te zetten in interessante parametrische vormen. Deze unieke eigenschappen maken M Genius anders dan andere wiskunde-apps:

1. Gebruikers kunnen wiskundige parameters aanpassen om wiskundige functies beter te begrijpen.

2. Het visualiseren van wiskundige functies vergroot de interesse in het leren ervan.

3. Gamification stimuleert de interesse in het begrijpen van de logica achter wiskundige functies.

Deze app is ontwikkeld met behulp van de positieve designmethode, waarbij het plezier van studenten in het leren van wiskunde centraal staat. Door de parametrische benadering kunnen abstracte functies worden omgezet in visuele vormen. De technologie achter M Genius omvat Java en XML voor de programmering, Adobe Illustrator voor het ontwerp van de visuele interface, Figma voor het ontwerp van de interactie en een 3D-printer voor het visualiseren van functies in ABS-materiaal.

De interface van M Genius is eenvoudig, modern, mooi en high-tech. De interactie is vriendelijk en duurzaam, en de resultaten zijn verbluffend. Deze app is speciaal ontworpen voor jongeren en voldoet aan hun behoeften.

Hoe werkt M Genius? Het is een app waarmee je functies kunt leren door de onbekende parameters aan te passen en de veranderingen in de functiegrafiek te controleren. De interface is onderverdeeld in vier categorieën: Punt, Kromme, Weven en Resultaat. Je kunt een vergelijking selecteren uit de categorieën of zelf een vergelijking invoeren. Door de parameters van X, Y, N en Z in te voeren, veranderen de vormen van de functiegrafiek. Het uiteindelijke resultaat wordt op het scherm weergegeven en kan zelfs worden geprint met een 3D-printer.

Het M Genius-project begon in maart 2020 in Shanghai en werd voltooid in december 2020. In januari 2021 werd het tentoongesteld in Shanghai. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de uitdagingen van het leren van wiskunde en de positieve ervaringen die kunnen bijdragen aan een beter begrip van het onderwerp.

M Genius heeft verschillende uitdagingen overwonnen, zoals het ontwikkelen van een interactieontwerp dat gebaseerd is op de positieve ervaring van gebruikers, het verbeteren van de systeemconstructie en het optimaliseren van de gebruikerservaring van de interface. Het uiteindelijke doel was om de positieve ervaring van gebruikers te verbeteren.

Met M Genius wordt wiskunde leren een leuke en boeiende ervaring voor jonge studenten. Door de combinatie van visuele elementen, gamification en interactieve functies, biedt deze app een innovatieve oplossing voor het verbeteren van het begrip van wiskundige concepten. M Genius is een winnaar van de prestigieuze A' Design Award in de categorie Interface, Interaction en User Experience Design.

Afbeeldingen: Designer Tian Gao

Video: Designer Tian Gao

Let op: Het auteursrecht van dit ontwerp behoort toe aan het ontwerpteam van het Positive Experience Design Studio.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chunmao Wu and Tian Gao
Afbeeldingscredits: Image #1:Designer Tian Gao,Image #2:Designer Tian Gao,Image #3:Designer Tian Gao,Image #4:Designer Tian Gao,Image #5:Designer Tian Gao, Video:Designer Tian Gao
Projectteamleden: Designer:Chunmao Wu Designer:Tian Gao
Projectnaam: M Genius
Projectklant: Chunmao Wu and Tian Gao


M Genius IMG #2
M Genius IMG #3
M Genius IMG #4
M Genius IMG #5
M Genius IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp