Intelligent Vision Test: Een Revolutionaire Benadering van Oogtesten

Automatisering en Sensortechnologie Verbeteren de Precisie en het Gemak van Visuele Testen

De Intelligent Vision Test, ontworpen door Yen Chang en Kai-Chu Li, is een innovatief medisch apparaat dat de precisie en het gemak van oogtesten verbetert door middel van automatisering en sensortechnologie. Deze muurbevestigde eenheid is ontworpen om de complexe modusomschakeling en berekeningsprocessen te vereenvoudigen, waardoor de ervaring van zowel de optometrist als de patiënt verbetert.

De inspiratie voor de Intelligent Vision Test (IVT) kwam voort uit de groeiende prevalentie van bijziendheid, veroorzaakt door het wijdverbreide gebruik van 3C-producten. Naar schatting zal tegen 2050 de helft van de wereldbevolking bijziend zijn, waardoor de vraag naar oogtesten aanzienlijk zal toenemen. In een poging om de visuele testervaring te verbeteren, interviewden Chang en Li senior optometristen en vergeleken ze andere visuele testapparaten om de voor- en nadelen te leren kennen. Hun bevindingen leidden tot de ontwikkeling van de IVT, die unieke eigenschappen en voordelen biedt.

De IVT maakt gebruik van een lens die de richting van de gebaren van de patiënt kan waarnemen, evenals de graad en rotatiehoek van de testlens. Het apparaat is ook uitgerust met een hefmechanisme dat het scherm omhoog en omlaag beweegt om te voldoen aan de testbehoeften van mensen van verschillende hoogtes. Bovendien biedt de IVT door AI ondersteunde metingen van het gezichtsvermogen en aanbevelingen voor de beste lenzen, waardoor de ervaring voor brildragers wordt verbeterd.

De ontwikkeling van de IVT was een uitdaging, vooral bij het verbeteren van de interface om beter aan de behoeften van de patiënten te voldoen en de soepelheid van de assistentie van de optometrist te verbeteren. Het team maakte verschillende ontwerpmodi om ervoor te zorgen dat elk proces de beste lenstest kon bieden. Door middel van grafische presentaties en informatie-uitdrukking op de interface, kunnen gebruikers de instructies tijdens de test sneller begrijpen.

De IVT is ontworpen in januari 2022 en zal in 2023 worden getest met experts. De verwachting is dat het apparaat in 2024 op de markt zal komen. Het ontwerp van de IVT heeft al erkenning gekregen in de vorm van de Bronzen A' Interface, Interaction and User Experience Design Award in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen.

De Intelligent Vision Test is een baanbrekende innovatie in de wereld van de oogzorg. Door het gebruik van automatisering en sensortechnologie biedt het apparaat een verbeterde, nauwkeurige en handige manier om het gezichtsvermogen te testen. Het is een voorbeeld van hoe technologie kan worden gebruikt om de gezondheidszorg te verbeteren en de kwaliteit van leven te verhogen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yen Chang
Afbeeldingscredits: Image #1:Designer Yen Chang/IVT-Intelligent Vision Test/2022 Image #2:Designer Yen Chang/IVT-Intelligent Vision Test/2022 Image #3:Designer Yen Chang/IVT-Intelligent Vision Test/2022 Image #4:Designer Yen Chang/IVT-Intelligent Vision Test/2022 Image #5:Designer Yen Chang/IVT-Intelligent Vision Test/2022
Projectteamleden: Main Designer: Yen Chang /Assistant Designer:Yu-Chieh Sun /Assistant Designer:Yueh-Ju Chou /Assistant Designer:Yu-Chieh Chien/Professor:Kai-Chu Li
Projectnaam: Intelligent Vision Test
Projectklant: Yen Chang


Intelligent Vision Test IMG #2
Intelligent Vision Test IMG #3
Intelligent Vision Test IMG #4
Intelligent Vision Test IMG #5
Intelligent Vision Test IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp